Annons
Annons


Gör eget godis till hunden!

Det finns flera sorters hundgodis man kan göra själv som både är nyttiga och enkla att göra. Här kommer tre läckra recept!


hundgodis

Tonfiskkex

1 burk tonfisk i olja
2 ägg
2 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk raps- eller majsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom oljan till en deg. Kavla ut degen och tryck ut kexen med pepparkaksformar. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper och pensla över oljan. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Annons

Torkade kycklinghjärtan

200 gram kycklinghjärtan

Värm ugnen till 100-200 grader. Dela alla hjärtan i två bitar och lägg ut dem över bakpappersklädd plåt. Torka i ugn och avlägsna den vätska som bitarna avger. Efter ca 4 timmar är bitarna bruna och hårda. Lägg de torra bitarna på hushållspapper i ett durkslag för att dra ut resterande vätska. Förvara i en öppen burk.

Leverpinnar

500 gram grislever
1,5 dl majsmjöl
0,75 dl vetemjöl
1,5 dl vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Skär levern i mindre bitar. Kör alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet. Häll smeten på bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna i fem minuter och skär sedan upp den varma kakan till 2 cm tjocka stavar.

Recepten kommer från Sveland Djurförsäkringar som bildades 1911 och har alltsedan dess erbjudit ett brett sortiment av djurförsäkringar till den svenska marknaden.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…