Annons
Annons


5 anledningar till varför män lättare går ner i vikt

Det är ofta lättare för män att gå ner i vikt än det är för kvinnor. Här är några av anledningarna.


diet-for-man

Män är betydligt mer förlåtande mot sig själv än kvinnor när de håller diet och unnar sig lite av sina favoriter.

Det är en ojämn kamp när män och kvinnor ska försöka gå ner i vikt. Män har nämligen några fysiska fördelar som gör att de automatiskt bränner mer energi, och det är svårt att tävla emot som kvinna. Det finns även andra inneboende könsskillnader.

Annons

– En är att mäns muskelmassa hjälper dem att bränna 30 procent mer kalorier än vad vi kvinnor gör, säger Cynthia Sass, klinisk dietist och författare till viktboken Prevention.com.

Gilla Allas.se på Facebook

Hormonerna spökar
Vidare förklarar Cynthia Sass att kvinnor tenderar ha mer kroppsfett än män och är utformade för att behålla det. Män drabbas inte heller av det månatliga hormontryck som gör många kvinnor irriterade, svullna och godissugna.

– Det finns också en skillnad mellan män och kvinnor i mental attityd av att behöva gå ner i vikt, och där kan kvinnor lära en del av männen, tror Cynthia Sass.

5 punkter där män fungerar mentalt annorlunda än kvinnor:

1. Han har inte samma sug efter sötsaker
En studie från Cornell University har visat att medan kvinnor tröstar sig med choklad och godis, gör män det med en köttbit, gärna en blodig biff. Det ger män en stor fördel, eftersom biffen är fylld med proteiner snarare än godisets tomma kolhydrater. Så överväg gärna att ta en bit kött eller någon proteinrikt grönsak nästa gång du vill trösta dig.

2. Han straffar inte sig själv
Ni har båda ”syndat” och ätit en stor portion glass och mycket godis. Det är samma mängd kalorier men skulden är definitivt inte jämnt fördelad. Medan du känner dig misslyckad mår din man bra. Enligt Pamela Peeke, läkare och biträdande professor vid University of Maryland School of Medicine, är kvinnor alltför hårda mot sig själv och försöker vara perfekta när de bantar. Det är inte männens strategi. De är betydligt mer förlåtande mot sig själva och det gör det faktiskt lättare för dem att hålla diet. Peeke påpekar att om du kan hålla din diet till 80 procent av tiden, ska du vara stolt över det.

3. Han använder sällan mat som terapi
I en studie från University of Minnesota upptäckte man att kvinnor var dubbelt så benägna än män att tröstäta.
– Sluta upp med att stoppa mat i munnen så fort du känner dig nere och försök istället ta reda på vad det är som gör dig ledsen eller stressad. Det är bättre att ta itu med problemet än att försöka äta sig ur det, säger psykoterapeut och författare Gloria Arenson.

4. Han lyfter tunga vikter
Män har av naturen större muskler och de är inte rädda för att träna med vikter. Det bör kvinnor heller inte vara, eftersom de muskler som man bygger fortsätter att bränna kalorier – även när man sitter hemma i soffan!

5. Han slopar inte sina favoriträtter
När kvinnor börjar på en diet, då innebär det ofta att de förbjuder sig alla typer av godsaker. Resultatet blir att de någon gång tar igen allt det som de försakat under dieten. Det är sällan mannens strategi att helt avstå ifrån det han älskar. Han äter då hellre lite mindre av sin favoritmat, en effektiv metod eftersom han därmed undviker att plundra godisskålen en kväll när han inte längre kan stå emot, förklarar fetmaforskaren Janet Polivy på University of Toronto.

Vill du bli smalare och sundare?

Ta vår onlinekurs med succémetoden L7!

l7-dieten

I kursen har vi samlat allt du behöver veta för ett sundare och smalare liv. Vi berättar vad du ska äta och när du ska äta det – allt i ett smart 4-veckorsschema som leder dig rakt i mål.

Vi bjuder på knepen, tricken, genvägarna och de snabblagade rätterna som håller dig både lätt och mätt.

DU FÅR…
● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Efter kursen kommer du garanterat att se stor skillnad på vågen och känna dig både piggare och friskare!

Kursen är helt online och du får tillgång till innehållet på obegränsad tid. Läs i lugn och ro via din dator, smartphone eller läsplatta.

Låt ditt nya sunda och smala liv börja nu!


(36)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…