Annons
Annons


Gör stjärnbagarens läckra sorbet med gin!

Lagom till den internationella gin och tonic-dagen den 9 april lanseras en svalkande gin-sorbet. Här får du receptet!


ginsorbet

Glassen är framtagen av Hendrick’s gin i samarbete med stjärnbagaren Håkan Johansson som utsågs till världens bästa bagare 2015.

– Vi har lyckats skapa en glass med en fin balans mellan sötma och fräschör som påminner mycket om en Hendrick’s gin och tonic. Att få med gurkans smak och samtidigt få till en tilltalande färg har definitivt varit en utmaning, men det visade sig att gurkan är en fantastiskt bra bas och tillför ett djup till smaken, säger Håkan Johansson.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Sorbetglassen Hendrick’s sorbet börjar säljas från och med 9 april på Bageri Brillo på Skeppsbron i Stockholm, samt i glassbaren på Taverna Brillo på Östermalm.

Här kommer receptet om du vill göra glassen själv!

Hendrick’s sorbet

Ingredienser:

1300 g gurka
4 dl socker
4 dl vatten
1,45 dl citronsaft
14 cl Hendrick’s Gin

Gör så här:

1. Skala gurkan och mixa den till en puré
2. Koka vatten och socker till en sockerlag och låt svalna
2. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén
3. Tillsätt Hendrick’s Gin
4. Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin – ställ i frysen minst ett dygn)
5. Servera iskall med gurka eller rosblad.


(6)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…