Annons
Annons


Gott nytt barntv-år!


Dragshowartisten Peter Englund

Dragshowartisten Peter Englund är SuperPeter i programmet Superdräkten som har premiär i januari. Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Under januari bjuder Barnkanalen på ett fullmatat utbud med massor av premiärer och programstarter.

I nya tv-serien ”Superdräkten” är klädskaparen och dragshowsartisten Peter Englund programledare. I programmet förvandlas han från den grå kontorsarbetaren Peter till kostymhjälten SuperPeter, som räddar barn i utklädningsnöd. Med hjälp av skrot från förråd, vindar och garderober skapar barnen och SuperPeter fantastiska och unika dräkter. SuperPeter har klänning, peruk och älskar prylar.
– Det ska inte vara en frågeställning kring vilka kläder man ska ha på sig, man ska få vara den man är, säger Peter Englund.

Annons

Den nya humoristiska dramaserien ”Snickesnackarn” med Ewa Fröling och Ulf Eklund tar upp ämnet blyghet. Snickesnackarn är så blyg att han bara vågar prata med sina saker. Han vågar absolut inte prata med främmande människor och absolut inte med Gunilla som är ledare för kvarterets tantgäng.

Det blir också nya avsnitt av barnens favorit ”Alfons Åberg” med Jonas Karlsson som berättarröst. En annan efterlängtad start är äventyrsserien ”Wild kids” som kommer med tio nya avsnitt. Över 8 000 barn sökte till årets Wild kids och av dessa valdes åtta barn ut: Maja från Karlskrona, Adam från Vallentuna, Jonathan från Tommarp, Isac från Värmdö, Dalia från Johanneshov, Herbert från Färlöv, Louise från Sörberge, Folke från Gränna, Nikki från Stockholm och Annie från Göteborg. Programledare är Rickard Olsson


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…