Annons
Annons


GPS-teknik kvalitetssäkrar skallgångar


På initiativ av Missing People Sweden (MPS) har företaget North Tracker utvecklat ett IT stöd som kommer att användas i samband med skallgång och sökinsatser. Produkten är en s.k. GPS- spårsändare (kallas även Trackers) som kommer att användas av MPS:s patruller vid sökinsatsen.

Annons

Varje patrull förses med 2 st spårsändare, en vid vardera flankerna. När patrullen rör sig framåt registreras exakt position löpande, var man avsökt och därmed också områden som patrullen eventuellt missat.

Gilla Allas.se på Facebook

”NorthTracker är glada över att få sponsra Missing People Sweden genom att designa och utveckla ett unikt gps-system som visar skallgångar i realtid. Det nya systemet delar också upp sökområden och visar historik för att möjliggöra analys enligt internationell polisiär standard. NorthTracker har även levererat de gps-spårsändare som patrullerna bär. Systemet ökar den operativa effektiviteten och säkerheten för personalen.” säger Carl Bodegård, North Tracker AB.

Rolt Atterling från MPS:

”Förutom styrkan att kunna se hur patrullerna rör sig under skallgången kommer vi också kunna skapa sökområden i realtid. Att skapa sökområden (segmentera) är annars ett tidsödande jobb som traditionellt sker med kartor och penna där man ritar ut områden för patrullerna att söka i. Med det nya IT stödet kommer vi inte bara att kunna följa patruller och segmentera utan också arkivera utförda sökinsatser. Andra fördelar är givetvis att vi plötsligt kan zooma in och ut för detaljer som inte är möjligt med en papperskarta”.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…