Annons
Annons


Gräddkolarulle

Hackade kolor i grädden är hemligheten med den här underbara rulltårtan. Klar på en halvtimme!


Garneringen med sommarbär ger både sötma och syrlighet.

Garneringen med sommarbär ger både sötma och syrlighet.

 

Smarrig rulltårta

6–8 bitar
Tid: 25 min

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
socker + ev kokos

Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1–2 msk florsocker
ca 80 g runda gräddkolor (här användes Malaco Kanolds gräddkola original)

Annons

Garnering:
bär, t ex smultron

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten under försiktig omrörning.

2. Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt och bred ut den jämnt. Grädda i 250°, 5–7 min. Ta ut och stjälp upp på sockrat (ev kompletterat med kokosflingor) bakplåtspapper. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på, lägg över en fuktig handduk och låt svalna.

3. Vispa grädden, spara ev lite till garnering. Blanda ner kakao, florsocker och grovt hackade kolor. Bred kolagrädden på bottnen. Rulla ihop med hjälp av papperet och låt ligga i kyl en stund.

4. Garnera med vispad grädde och ev bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Baka mer: Chokladrulltårta med blåbär


(22)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…