Annons
Annons


Visst ska vi ha julgran

Att ha julgran är en tradition som ligger många varmt om hjärtat. 78,5 procent av svenskarna pryder hemmet med en julgran i år, enligt en undersökning från bygg- och trädgårdskedjan Hornbach. 70 procent väljer en riktig gran, medan 30 procent plockar fram plastvarianten. Av dem som föredrar den äkta vara, väljer drygt hälften, 51,5 procent, den klassiska rödgranen. Nästan lika populär är kungsgranen, som 42,2 procent väljer. På tredjeplats hamnar silvergranen, vilken 6,3 procent satsar på i år.


Tradition som hänger med.

Tradition och doft väger ungefär lika uppger de som väljer rödgran. De som föredrar plastgran, gör det främst av praktiska skäl. eftersom den inte barrar, men cirka en fjärdedel väljer plastgran på grund av allergi.

Annons

Majoriteten köper sin julgran den 22:e eller den 23:e december. En av fem erkänner att de någon gång olovligt huggit sig en julgran i skogen.

De flesta, 53,6 procent, tar hänsyn till sina grannar när de gör julfint på balkongen eller i trädgården. 46,4 procent struntar blankt i vad grannarna tycker om julpyntandet utomhus. Det förklarar troligtvis varför 15 procent av intervjupersonerna uppger att de störs av överpyntade trädgårdar eller balkonger.

Gilla Allas.se på Facebook

Vad som är lagom pyntat  anser hela 73,1 procent är en eller två klassiska ljusslingor i trädgården. Bara 3,1 procent tycker att det är fritt fram för blinkande och färgglada ljusslingor och figurer i trädgården, dygnet runt.

Undersökningen genomfördes via en webbaserad enkät utskickad till Hornbachs kunder under november 2012. 765 personer deltog.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…