Annons
Annons


Tacosgott på Ulrikas vis

Fixa fredagstacosen med ny finess. Gratinera färsen i aubergine och njut den med härlig salsasallad.


Lockande läckert!

Gratinerad aubergine med tacofärs

2 port
30 min
770 kcal per port

1 aubergine
250 g blandfärs
1 tsk olivolja
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 påse tacokrydda
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
50 g riven ost
lite inlagd hot red jalapeño
1 krm torkad oregano

Annons

Syrlig salsasallad:
1/2 rödlök
10 körsbärstomater
1/2 gul paprika
1 avokado
2 msk färsk koriander
salt, svartpeppar
saften från 1/2 citron
1 tsk olivolja

1. Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål. Lägg halvorna på plåt.
2. Bryn färsen i olja i en stekpanna. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda det i färsen. Tillsätt tacokrydda och tomatpuré. Krydda.
3. Fördela färsen i auberginehalvorna. Lägg på ost, jalapeño och oregano. Grädda i 200°, 20 min.
4. Skär grönsakerna till salsan i bitar och lägg i en skål. Blanda ner koriander, kryddor, citron och olja. Servera till auberginen.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas snabba kycklinggryta

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!


(49)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…