Annons


Gratis aktiviteter i London, Paris och Barcelona


Telefonkiosk i London

Ont om pengar efter sommarsemestern men ändå sugen på en ny resa? Här tipsar vi om gratisnöjen i några av Europas häftigaste storstäder!

London

· Highgate Cemetery – I exklusiva Highgate hittar du denna begravningsplats där flertalet kända personer ligger begravda, bland andra Karl Marx.

Annons

· Crawdaddy club – I Rolling Stones fotspår. För alla Rolling Stones fans därute är ett besök på Crawdaddy Club ett måste. Här har Rolling Stones tidigare spelat två gig i veckan men idag är det mer en vanlig pub, känd som ”The Bull”.

Gilla Allas.se på Facebook

· Många av Londons museer har gratis inträde.

· Speakers corner – gör din röst hörd i utkanten av Hyde Park. Varje söndag är ”hörnet” öppet för den som vill sprida sitt budskap.

· One New Change – en shoppinggalleria mittemot St Paul’s Cathedral. Inte jättebillig shopping men det är gratis att ta hissen upp till takterrassen och njuta av den häftiga utsikten!

· Comedy Café – en klubb som bjuder på skratt. Publiken sitter vid bord och du kan beställa in mat och dryck medan du tittar på showen. Varje onsdag hålls ”New Act Night”, en gratis stand-up show.

Barcelonas stränderBarcelona

· La Boquería – Här är det ständig ruljans från morgon till kväll. Vandra runt bland frukter , kött och grönsaker ifrån världens alla hörn.

· Barcelonas stränder – Barcelona har flera fina stränder inne i de centrala delarna av staden.

· Picassomuséet – fri entré efter klockan 15 på söndagar.

· Från berget Montjüic har du en fin utsikt över Barcelona. Här hölls även invigningen av OS 1992 och du kan ta dig en titt på Olympia-stadion.

· Festa med lokalborna på Festes de la Mercè i september, stadens största årliga festival. Jättedockor paraderar genom gatorna samtidigt som man dansar och tittar på fyrverkerier

Notre Dame i ParisParis

· Notre Dame. Det är helt gratis att besöka Notre Dame och andra kyrkliga byggnader i Paris.

· Kyrkogården Père Lachaise. Här vilar bland andra Jim Morrisson, Oscar Wilde och Edith Piaf.

· I oktober anordnas Nuit Blanche, en nattlig konstfestival som äger rum på gator, museer, biosalonger, parker och konstgallerier runt om i Paris.

· Promenera. Paris är en perfekt stad för långa promenader. De flesta sevärdheterna ligger väl samlade i centrum och det mesta når du enkelt med en kort eller lång promenad.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…