Annons
Annons


Gratis person- och överfallslarm för motionärer

Nu lanseras det kostnadsfria överfallsappar som förvandlar din smarta telefon till ett larm som ljuder högt, larmar dina nära och kära och samtidigt alla personer i närheten.


kvinnlig löpare

Med appen Allone får du ett överfallslarm som gör dig trygg när du är ute och springer eller promenerar. Med appen kan du:

Larma personer i din närhet när du utsätts för en otrygg situation, en nödsituation, som ett överfall.
Hjälpa dina medmänniskor, du larmas om någon annan hamnar i en nödsituation och kan komma till undsättning tillsammans med flera andra.
Skapa grupper med kompisar, din familj eller partner så att ni har koll på varandra på under löppassen.
Låta utvalda personer följa dig på löprundan i realtid.

Annons

Appen fungerar så klart lika bra var du än befinner dig, inte bara i löpspåret.

Appen kan laddas ner gratis i Google Play och i Apples App Store. Det finns även en liknande app som heter Zeifie.

Så här fungerar Allone

ÖVERFALLSLARM
Med Main Alarmlarmar du alla Allone-användare som befinner sig i närheten av där du är. Vid överfall, rån och andra nödsituationer får alla som har Allone installerat, inom en viss radie, information om vem du är som larmar och din exakta position. Den information som delas är ditt förnamn, kön, ålder och en bild samt information kring vart du som larmar befinner dig. Vid en nödsituation är det människor i din närhet som kan hjälpa dig ifall de vet att det händer någonting, Allone gör personer observanta på att någonting händer just nu, just där. Överfallslarmet har ett högt larmljud som du utlöser när du utsätts för fara.

TRYGGHETSLARM
My Alarm larmar dina utvalda, nära och kära vid en nödsituation, exempelvis familj, föräldrar, vänner, grannar och arbetskollegor. Med trygghetslarmet (My Alarm) kan du känna dig säkrare både i och utanför hemmet. Du kan med en knapptryckning få kontakt med dina förvalda kontakter.

NÄRA OCH KÄRA VET VART DU BEFINNER DIG
Med Watch Me kan du låta dina nära och kära följa dig och du kan följa dem i realtid – exempelvis på väg hem från skolan, till kompisen, ute i motionsspåret eller hem från gymet. När du kopplar på funktionen talar du om när du går och vart du ska och de kan, i realtid, se var du befinner dig. Med Watch Me kan du säkerställa att de alltid vet var du är. Funktionen kan stängas av och sättas på vid behov.


(78)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…