Annons
Annons


Gratis sökning i kyrkböcker


Passa på och ta reda på mer om din släkt i helgen!

I helgen är det Alla Helgons Dag – en högtid då många av oss att besöker släktingars gravar.

En undersökning genomförd av SKOP på uppdrag av Ancestry.se, visar att 77 procent av svenskarna anser att det är viktigt att känna till sin släkthistoria, men bara hälften anser sig känna till sin egen bra.

Annons

Det är bara en av tio som talar med sin familj eller släkt om sin släkthistoria. Under helgen samlas många familjer för att minnas sina nära. Det är ett bra tillfälle att ta reda på mer om släkten.

Gilla Allas.se på Facebook

– Passa på och kika på dina släktingars gravstenar i helgen. Mitt tips är att dokumentera födelseår, dödsår och namn, för att skriva in uppgifterna direkt i vår iPhone-app eller gå hem och söka i våra databaser. Det är enklare att börja släktforska än många tror, säger Ann-Louise Paulsson, Ancestry.se.

Under helgen 4-6 november är en databas hos Ancestry.se öppen för gratis sökning i de svenska kyrkböckerna. Samlingen ”Sverige, kyrkböcker, 1500-1937” innehåller kyrkböcker för alla Sveriges län. Här finns husförhörslängder, församlingsböcker, födelseböcker, dödböcker, vigselböcker, in- och utflyttningslängder samt kyrkliga räkenskaper.

Gå in på Ancestry.se så hittar du enkel vägledning för att börja söka.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…