Annons
Annons


Gratis syntest till Sveriges pensionärer


syntest

Denna vecka inleder optikkedjan Specsavers en kampanj där alla över 60 år erbjuds gratis synundersökningar. Totalt rör det sig om cirka 2 miljoner svenskar som får möjlighet att ta del av erbjudandet. Behovet är stort eftersom så kallade fattigpensionärer är en växande grupp i Sverige. Nästan en kvarts miljon svenska pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns.

Annons

Från och med den 9 november får alla svenskar över 60 år gratis synundersökningar på Specsavers, helt utan köpkrav. Optikkedjan hoppas att fler i åldersgruppen kommer ta tillfället i akt att undersöka synen oftare.

Gilla Allas.se på Facebook

De kostnadsfria syntesten kommer även väl till hands för en utsatt grupp i samhället. Sedan 2006 har det nämligen skett en stor ökning av fattiga pensionärer i Sverige. Idag är 12 procent av pensionärerna så kallade fattigpensionärer vilket enligt svenska mått betyder att inkomsten ligger omkring 11 000 kronor i månaden efter skatt. Enligt Pensionsmyndigheten rör det sig om 225 000 pensionärer i Sverige. De beräknar dessutom att cirka 33 000 pensionärer lever under nivån för Socialstyrelsen definition för existensminimum.

Erbjudandet gäller vardagar fram till klockan 12 i alla Specsavers-butiker.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…