Annons
Annons


Grattis! Callisto och Extas vidare till semifinalen!


Det satt hårt åt, men till slut kunde juryn enas om att från april månads deltagare skicka Callisto från Vadstena och Extas från Bengtsfors vidare till Dansbandsduellens semifinal.

Det är fortfarande detaljer och juryns (sångerskan Sandra Marielle Hansson, Daniel Bengtzzon, Dansbandskanalen och Mikael Frohm, Allas) dagsform som avgör vilka band som ska gå vidare i Dansbandsduellen. Detaljerna kan vara sådana som att sången inte övertygar, eller att kompet inte känns helt tajt, eller att någon av låtarna inte svänger tillräckligt.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Juryns dagsform
Angående juryns form, så handlar det inte alltid att någon är sämre som avgör vem som ska gå vidare utan om vad man letar efter den just den gången. Vi vill ju ha så bra spridning som möjligt – dvs dansbandsmusik av både klassiskt och modernare slag – men juryn gör aldrig avkall på bandens kvalitét!

Callisto från Vadstena är ett klassiskt dansband. Både ”Flyg Prinsessa” och ”Vårens sång” andas 70-tal. Bandet, som består av Annelie Lundh (sång, klaviatur, gitarr), Michael Dicksson (sång, gitarr), Stefan Andersson (keyboards, dragspel, sång) och Reino Andersson (trummor), har varit igång i snart sex år och etablerat sig på dansbanorna, främst i den södra delen av landet.

Som en sommarutflykt
– När jag hör dem så tänker jag på familjens sommarutflykter i början av 70-talet. Bilen rullade på grusvägar och i radion spelades Svensktoppen, med den tidens moderna dansbandsmusik – ofta med en duktig sångerska, eller vokalissa, som man sa på den tiden, berättar Mikael.

Bästa rösten?
Sandra Marielle kan inte nog berömma bandets sångerska:

– Annelie har en av tävlingens i särklass bästa röster och den passar perfekt till den musiken. Det skulle vara spännande att höra henne sjunga annat också. Det hade hon säkert klarat bra.

Tuff dansbandsschlager
Extas från Bengtsfors är lite grann av Callistos motpol. Tony Persson (bas), Christian Haraldsson (sång, gitarr, dragspel), Niklas Ideskär (trummor) och Hans Bennehag (gitarr) presenterar en tuffare typ av dansmusik, mer dansbandsschlager. Och det gäller både ”I varje litet andetag” och ”Allting ordnar sig”.

– Ja, här får jag en liten feeling av tidiga Barbados. Det är fräscht, menar Daniel.

Rutinerad sättning
Bandet själva kallar det ”fräschmogen dansmusik. Extas kom till som grupp 2011, men medlemmarna har erfarenhet från flera andra band med sig i bagaget.

– Det hörs att det är rutinerade killar. Kompet är tajt, det svänger bra och man vill gärna dansa, tycker Sandra Marielle.

Fortsätt skicka in – och rösta!
Callisto, Extas, Konditorns och Janders är fyra starka vinnare. Men de innebär inte att det är kört för övriga band. Fortfarande finns det chans att komma med i semifinalen som ett av lyssnarnas tre favoritband. Samtidigt kan de band som redan deltagit låta sina bidrag ligga kvar och fortsätta tävla, eller skicka in nya låtar. Juryn bedömer i så fall det senaste bidraget (lyssnarrösterna räknas däremot ihop).

Vinnarna
Här kan ni lyssna på vinnarna och samtidigt lyssna och rösta på ert favoritband i maj.

Anmäla er?
Här kan ni läsa reglerna och anmäla ert band till Dansbandsduellen. Tävlingen är öppen för inskick till och med 31 maj. Så passa på, i potten finns både spelning på Malmöfestivalen, rotation på Guldkanalen och reportage i Allas.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…