Annons
Annons


Grattis Konditorns – ni vann!


Konditorns – glada vinnare i Dansbandsduellen 2012!

Med minsta möjliga marginal spelade stockholmskillarna i Konditorns hem vinsten i Dansbandsduellen på torsdagskvällen. Med samma poäng som tvåan Extas blev juryns utslagsröst avgörande.

– Alla banden gjorde verkligen bra ifrån sig , men Konditorns hade det bästa svänget ikväll, tyckte juryn.

Annons

Dansbandsduellen blev precis så jämn som vi hade räknat med. När webbrösterna och juryns röster räknades ihop visade det sig att vi hade två band med vardera sex poäng och två band med vardera fem poäng. Eftersom juryn hade utslagsröst drog Konditorns det längsta strået. Motiveringen lyder: ”Ett modigt dansband, med ett modernt sound och originell repertoar. Det är tight, det är kul och det svänger.”

(Klicka här och få ett smakprov från Konditorns spelning i finalen)

Remembers

Stämningen var verkligen på topp denna kväll när Dansbandsduellen äntligen skulle avgöras efter sex månaders tävlande.

Först ut på scen var Remembers från Oskarshamn. Fem glada herrar som såg ut att trivas i solskenet.

– Bara att komma till final är en vinst, sa bandets sångare och saxofonist, Christer Svensson, strax innan de stampade in.

Buggades friskt

Och som de spelade. Bandet hade ett skönt gung och angav tonen för hela kvällen: Dans! När de mot slutet av sin halvtimme drog igång med Owe Thörnqvists gamla slagdänga ”Dagny”, buggades det friskt på dansbanan.

Callisto

Sen var det dags för Vadstenas stolthet Callisto. Ett härligt band som lade upp sin spelning på ett speciellt sätt för kvällen.

– I stället för det vanliga med två lugna låtar kör vi idag med en snabb, en lugn, en snabb, en lugn…
– Erfarenheten av att under flera år spela på dansställen runt om i Skåne har visat att man här dansar en låt som en dans, berättade sångerskan Annelie Lundh.

Tryggt och säkert

Och så blev det. Callisto öppnade starkt och Annelie Lundh visade att hennes härliga röst även höll live. Bakom backade bandet upp tryggt och säkert . Till ”Ljudet av ditt hjärta” blev det riktigt trångt på dansgolvet samtidigt som regntunga moln närmade sig. Men så länge Calllisto spelade var det torrt.

Extas i regndans

Extas

Värre var det då för killarna i Extas. När det var dags för deras set öppnade sig himlen och släppte på en gång ned allt det regnvatten som missat södra Skåne tidigare i sommar. Tappert spelade Extas i alla fall upp till något som väl närmast får kallas för regndans. Några få danspar utmanade vädergudarna och se – så småningom, halvvägs in i spelningen, upphörde regnet.

Det fina vädret gav Extas ännu mer energi och avslutningen blev riktigt bra och sångaren Christian Haraldsson kunde briljera i Leo Sayers 80-tals hit ”More Then I Can Say”. Här har vi ett band på uppåtgående.

Konditorns ägde

Tills slut var det stockholmarna i Konditorns tur att äntra scenen. Med slagdängor som ”Gimme, Gimme, Gimme”, ”Born To Be Alive”, ”Copacabana” och ”Amor” (alla med egna svenska texter) tog de publiken med storm. Även de drabbades av regn inledningsvis, men när det väl var över då ägde Konditorns publiken. När Kiss’ dunderhit ”I Was Made For Loving You Baby” dundrade ut genom högtalarna svängde både gamla och unga om bland dansgolvets vattenpölar.

Förnyar genren

– Vi är inte ett traditionellt dansband för vi har även lagt in lite show när vi spelar. Men det är vårt sätt att förnya genren. Vi gillar de här gamla 80-talshitsen och älskar när vi får spela upp dem för danspubliken.

Vinsten i Dansbandsduellen kom trots allt som en liten överraskning för Konditorns som enligt gitarristen Carl ”Ludde” Widegren varit lite låga en tid och funderat över sin fortsatta satsning på genren.

Stefan Borsch en idol

Men med diplom och en fin Allas-ljusstake i famnen var det annat ljud i skällan.

– Det här var jättekul. Nu ska vi bara se till att bredda vår repertoar ytterligare. Till exempel med den här, sa leadsångaren Thomas Lindberg och hänvisade till låten som spelades i högtalarna, ”Mississippi” med Stefan Borsch och Vikingarna.

– Jag älskar den. Den skulle vi också kunna göra!

Webblyssnarnas favoriter

Extas som var nära att plocka hem tävlingen, fick den här kvällen glädja sig åt att vara webblyssnarnas favoriter.

– Det har varit jättekul att vara med i Dansbandsduellen. Och hela kvällen här har varit så trevlig. Det har varit en skön stämning bakom scen och mellan banden, vi har liksom inte varit konkurrenter utan kunnat prata med varandra och utbyta erfarenheter. Så blir det en Dansbandsduell nästa år så anmäler vi oss till den med, avslutade Extas basist, Tony Persson.

Vi får väl se om det blir en Dansbandsduell 2013!

 Resultat
1 Konditorns
2 Extas
3 Remembers och Callisto.

Nätröster

1 Extas
2 Callisto
3 Remembers
4 Konditorns

 

 

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons

 • Alexandra

  Varför ha nätröster när de tydligen är juryn som bestämmer allt ändå? Ett svek mot era läsare.

 • Grodan Hansson

  Men ursäkta! Vad är detta för band som har gått och vunnit?! Tre clowner med pajas kostymer.. Pinsamt! Denna fåniga trio kallar inte jag dansband, dom är inte ett dansband! Vad kan dom leverera en danskväll på fyra timmar? Dom har ju inte en repertoar för en hel kväll, sen har dom ju andra sidan inga jobb heller:) nä, dom passar att spela på en gårdsfest eller en grisfest! Vilken normal arrangör skulle boka dessa clowner en hel danskväll? Tror inte Törringelund skulle boka detta showband! Juryn tyckte att det svängde bra och att det lät tajt..ja, det är klart att det gör när allt är inspelat! Alla skivor låter tajt! Det här är att skämma ut branschen! Snälla, om det blir en nästa omgång dansbandsduell 2013..så skaffa en jury som har koll på vad dansbandsmusik är, vad dansband är över huvud taget! Sen kan juryn hålla sig på ett och samma ställe, inte springa omkring hit och dit..kändes lite nervöst över det hela! Sitt på ett ställe alla juryn så ni har koll på banden både på scenen och på alla dansare. Sen kan ni slopa folkets nätröster, dom verkade inte ha någon betydelse alls! Hela tävlingen va ju bara så pinsam, kändes inte seriöst. Tack för mig:)

  lät en

 • Gb

  Du vet inte vad du pratar om. Du verkar helt tondöv.

 • Gb

  Vad vet du om jobb inom musik? Om reportoarerosv. Det luktar avund lång väk. Groda passar tydligen.

 • Grodan

  Jag vet vad jag pratar om! Groda..ja, jag hoppar rätt långt faktiskt:) GB, du är lika kall som en glass så gå och lägg dig i frysen igen!:) Ha det gott!

 • Grodan

  Tondöv.. Ja, kan inte bli annat när man lyssnar på konditorns! Lyssnar hellre på bagarn som står och kavlar deg:):)

 • J S

  De hade ju inte ens repertoar för en och en halvtimme som de skulle spela efteråt. Rymdes väl inte mer på en 80-minuters CD-skiva. Kolla även deras spelplan, om du hittar någon…

 • lennart

  jag tycker ni borde se över ert val av dansmusiken på banan….det finns många bra band i skåne som spelar utmärkt bra dansmusik o ni tar samma band år efter år som inte spelar dansmusik….ser ni inte att publiken uteblir ….

 • Gb

  Ja det förstår jag. Det passar dig nog bättre att lyssna på bagarns kavel. Men du lilla groda, kolla upp musikerna innan du uttalar dig.
  Ha det!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…