Annons
Annons


Grattis och välkomna till finalen på Malmöfestivalen!


Nu är det klart! Banden som går till Dansbandsduellens final på Malmöfestivalen är: Konditorns, Extas, Callisto och Remembers. Grattis!

Efter långa diskussioner och funderingar lyckades juryn ena sig kring Dansbandsduellens allra första finalister.

Annons

– Jag tror att vi fått ihop ett intressant finalfält. Det är fyra mycket bra band med lite olika stilar, säger Allas jurymedlem Mikael Frohm.

Juryn fick jobba hårt för att ta ut de fyra finalisterna. Efter fyra timmars överläggningar var de dock klara.

– Man får ju vara beredd på att göra vissa kompromisser i såna här lägen. Men jag tycker absolut att vi har ett mycket bra finalfält, tycker juryns sångerska, Sandra Marielle Hansson.

Hur hårt det var kan väl illustreras med att ingen av jurymedlemmarna fick med alla sina favoriter. Men alla fick med åtminstone tre av dem de tyckte bäst om.

Konditorns

Bra låtval

Konditorns från Stockholm var bland de första att skicka in sina bidrag och ett av de två första semifinalbanden.

– Konditorns är väldigt rutinerade musiker. Det svänger bra och de har gjort ett bra låtval, tycker Dansbandskanalens juryrepresentant, Daniel Bengtzzon.

Konditorns bildades 2006 och gör i huvudsak covers och egna översättningar av hits från 70-, 80- och 90-talen. Bandet består av Thomas Lindberg (leadsång och bas), Carl ”Ludde” Widegren (gitarr och kör) och Gustave Lund (trummor och kör).

 

 

Extas

Tuffare dansmusik

Extas från Bengtsfors är Tony Persson (bas), Christian Haraldsson (sång, gitarr, dragspel), Niklas Ideskär (trummor) och Hans Bennehag (gitarr). Extas kom till som grupp 2011, men medlemmarna har erfarenhet från flera andra band med sig i bagaget . De presenterar en lite tuffare typ av dansmusik, mer dansbandsschlager.

– Här får man en liten feeling av tidiga Barbados. Det är fräscht, menar Daniel Bengtzzon.

 

Callisto

Doftar 70-tal

Callisto från Vadstena är ett klassiskt dansband som doftar 70-tal. Bandet, som består av Annelie Lundh (sång, klaviatur, gitarr), Michael Dicksson (sång, gitarr), Stefan Andersson (keyboards, dragspel, sång) och Reino Andersson (trummor), har varit igång i snart sex år och etablerat sig på dansbanorna, främst i den södra delen av landet.

Här fann Sandra Marielle Hansson en av sina stora favoriter, sångerskan Annelie Lundh:

– Hon har en av tävlingens i särklass bästa röster och den passar perfekt till den musiken.

Moget sväng

Fjärde band i finalen är Remembers från Oskarshamn i Småland. Ett band med lite mognare stil.

– Det var faktiskt ett av mina favoritband redan från början. Jag gillar deras do-wap-körer och deras mogna sväng, säger jurymedlemmen Mikael Frohm från Allas

Remembers var också det band som fick näst flest röster av lyssnarna. Remembers är: Christer Svensson (sång & saxofon), Robert Einarsson (gitarr & sång), Crister Näslund (klaviatur & dragspel) och Mattias Sandberg (trummor & sång).

Så tyckte juryn!

Idag, torsdag, och i morgon, midsommarafton, samt lördag. Kan ni  kl 18.00 lyssna på finalbanden och jury-snacket kring finalbanden.

Rösta på måndag
Från och med måndag, 25 juni, kan ni rösta på ert favoritband i finalen här på allas.se.


(65)
(0)


Annons

 • Lage

  Tycker det är en ren skandal att man inte fick höra Remembers,men däremot ett band som tackat nej! Blir svårt för dom att få röster! SKANDAL!!!!!!!!!

 • Allas redaktion

  Hej Lage! Själva röstningen startade först idag. Man kan naturligtvis lyssna på alla banden, även Remembers, innan man röstar. Här är länken till röstningen:
  https://www.allas.se/rosta-fram-vinnaren-i-dansbandsduellen-2012/
  I samma länk står också hur det går till när vinnaren utses. Efter spelningen på Malmöfestivalen läggs rösterna som kommit in under sommaren ihop med juryns röster och det band som fått flest poäng vinner!
  Remembers var en av de stora favoriterna i vår förra omröstning så de lär nog få en del röster denna gången också.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…