Annons
Annons


Grattis till grytan!


Fläskfilégryta med bacon och kantareller blev vinnarreceptet i vår gryttävling.

Fläskfilégryta med bacon och kantareller blev vinnarreceptet i vår gryttävling.

Tack för alla trevliga bidrag till vår tävling om bästa grytreceptet och stort grattis till Linda Karlsson i Falun som vann med sitt recept på fläskfilégryta med bacon och kantareller. Vinsten, en gryta från Le Creuset, kommer med posten!

Annons

 

Här publicerar vi vinnarreceptet:

1 fläskfilé
130 gram kantareller
1 paket bacon
3-4 msk kalvfond
1 msk soja
1 liten lök, hackad
4 st enbär, krossade
1-2 msk vinbärsgele
4-5 dl grädde
1-2 tsk timjan
salt/peppar
smör

Börja med att strimla ned baconet sen kan du steka den i stekpannan, låt det fräsa en stund innan du har ned svampen som får steka med en stund. Medan du
fräser bacon/svampblandningen så kan du putsa och skära ned fläskfilén i lite mindre bitar.

Ta av bacon/svampen ifrån plattan och ställ åt sidan eller som jag gör, häll i en större stekgryta som får gå på lite längre temperatur medan du steker klart det andra. Fräs på fläskfilén och löken i smör tills den nästan är klar sen har du ned den i gryta och tillsätter resten av dina ingredienser. Låt småputtra cirka 5 min och smaka av med salt/peppar. Ganska enkelt att göra och så gott.

Rotfruktspytt (istället för kokt potatis):
Färsk broccoli, färsk grön blomkål, zucchini och purjolök. Stek i smör/rapsolja, riv ned lite vitlök över och smaksätt med salt/peppar. Detta ska bara fräsas på nån minut, man vill ha lite tuggmotstånd.

Servera med färsk timjan, lingonsylt och färska tomater, körde även med svartpepparkvarnen över maten några varv.

Recept: Linda Karlsson
Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.


(2)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…