Annons
Annons


Greklands Koza Mostra: Vi vill dela vår passion för musik!


Grekland i Eurovision

Artist: Koza Mostra featuring Agathon Iakovidis
Bor i: Hela bandet bor i Thessaloniki i Grekland.

Berätta om låten ni kommer att framföra, Ilias Kozas, sångare i gruppen?
– Vår låt heter ”Alcohol is free” (Alkohol är gratis). Det är en kraftfull låt som kombinerar det traditionella grekiska soundet – rebetico- och ska, punk, rock och Balkanmusik. Vi sjunger om att vi alla måste befria vårt sinne och vår själ och hitta effektiva sätt att komma över våra problem som vi står inför i vårt dagliga liv.
Vilka är ni som grupp?
– Vi har funnits som musikgrupp på den grekiska musikscenen i över ett år. Medlemmarna är ett gäng vänner som alla är musiker och spelar olika musikinstrument. Vi älskar att sjunga! Vårt främsta mål är att få sjunga utomlands och dela vår stora passion för musik!
Hur förbereder ni er för Eurovision Song Contest?
– Vårt dagliga schema just nu är verkligen tufft. Massor av repetitioner, men vi hoppas att publiken kommer att älska resultatet och vår prestation på Malmö Arena.
Vad gör ni precis före ett framträdande?
– Det faktum att vi är riktigt bra vänner håller oss på gott humör. Agathon Iakovidis, vår ”rebetiko”-sångare, gillar unga människor och har ett stort sinne för humor. Därför räcker det med att vi koncentrerar oss och bara är oss själva.
Vilken Eurovision Song Contest-vinnare från tidigare år är er favorit?
– Vare sig de vann eller inte är våra favoriter Abba, Lordi, Zeljiko och Helena (Paparizou). Enastående prestationer som lever kvar i människors minne.
Vad kommer ni att tänka på när du tänker på Sverige?
– Sverige är ett riktigt musikland, ett land där Eurovision Song Contest är respekterat, helt rätt plats att känna sig kreativ på!
Vad är ni mest stolta över i ert land?
– Vi är stolta över vårt grekiska kynne, vår äkthet, känslosamhet och vår vilja att göra andra glada oberoende av våra personliga vardagliga problem.

Annons

KLICKA HÄR för att lyssna på Greklands bidrag.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…