Annons


Grillad kyckling med caesarsallad

Lägg kycklingen på grillen! Servera med krispig sallad och godaste caesarsåsen som du gör själv.


Fräscha smaker!

Caesarsallad med kyckling

4 port
Tid: 30 min

500 g kycklingfilé
1 tsk soja
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Sallad:
250 g grön sparris
250 g körsbärstomater
1 romansallad
60 g parmesanost

Dressing:
1 ägg
2 tsk fransk ljus senap
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Annons

1. Dela kycklingfiléerna så att de blir tunna. Blanda soja och olja och pensla kycklingen med det. Grilla filéerna ca 8 min totalt eller tills de är genomstekta. Salta och peppra. Skär upp i skivor.
2. Dela sparrisen i bitar och koka 1 min. Låt kallna. Dela tomaterna och salladen.
3. Blanda ägg, senap, vitlök och vinäger i en mixer och kör några varv. Tillsätt oljan droppvis medan mixern går. Tillsätt salt och peppar.
4. Lägg sallad, sparris och tomater på tallrikar, ringla över dressingen och strö över hyvlad parmesan. Servera med kycklingen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp snygga salladsbestick till specialpris från oss!


(28)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…