Annons


Grillspett med avokadosalsa och picklad rödlök

Underbar, kryddig smak får kycklingspetten av den hemgjorda glazen. Servera i tortillabröd med gräddfil, picklad rödlök och avokadosalsa!


Hett och svalkande på samma gång!

Grillspett med glaze och picklad rödlök

4 port
Tid: 1 tim

600 g kycklingfiléer
2 msk olja
1 tsk salt
10 mindre tortillabröd
småbladig sallad
3 dl gräddfil

Barbecueglaze:
1 dl ketchup
1 msk farinsocker
1 tsk rökigt paprikapulver
1 tsk sambal oelek (kryddpasta på burk)
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk soja

Annons

Picklad rödlök:
1 rödlök
1 msk ättiksprit 12%
2 msk strösocker
3 msk vatten

Gilla Allas.se på Facebook

Avokadosalsa:
2 avokador
1/2 lime
4 tomater

1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen, låt den ligga i minst 30 min.
2. Blanda glazen. Skär kycklingen i små bitar, trä upp dem på grillspett. Pensla med olja. Grilla dem några min per sida. Salta och pensla med glazen under tiden.
3. Skär avokadon i småbitar, pressa över limesaft. Klyfta tomaterna, ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i bitar, blanda med avokadon.
4. Dra av kycklingbitarna från spetten, rulla in dem i tortillabröd med avokadosalsa, sallad, picklad rödlök och gräddfil.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(0)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…