Annons
Annons


Filéspett med mozzarella


filéspett med sallad

Gott grillat!

4 port
Tid: ca 25 min + 2 tim marinering

ca 600 g fläskfilé

Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Ketjap manis (indonesisk söt soja)
1 msk socker
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver

Annons

Sallad:
250 g röda och/eller gula körsbärstomater
1/2 rödlök
150 g salladsärter
1 huvud romansallad
1 mindre påse blandsallad
1 förp mini-mozzarella (150 g ost)
2 msk olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Gilla Allas.se på Facebook

Sås:
2 dl lätt-crème fraiche
2 msk hackat kryddgrönt, t ex gräslök
salt, peppar

1. Skär filén i mindre bitar. Blanda samman marinaden och lägg i bitarna. Marinera i minst 2 tim. Trä köttet på grillspett (som fått dra i vatten ca 30 min). Grilla dem i 3–5 min på varje sida.
2. Dela tomaterna och skiva löken. Förväll salladsärterna lätt i saltat vatten. Spola av med kallt vatten. Blanda sallad med tomater, skivad rödlök, mozzarella och salladsärter. Ringla över olja, strö över flingsalt och nymald peppar.
3. Blanda samman såsen, smaka av med salt och peppar. Servera grillspetten med sallad och sås.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…