Annons
Annons


Nytt för hemmaodlaren!


frönyheter 2015

Hemodlade smakupplevelser, ramslök, sojaböna ”Fiskeby V”, bataviasallat ”Grazer Krauthäuptel 2”, mangold ”Rubin”, polkabeta”Chioggia” och barnfavoriten minimelon.

Nu börjar vi så smått titta på vad vi vill odla i trädgård och på balkong i vår. Än dröjer det förstås innan vi kan sätta spaden i jorden, men vi kan planera och längta kan vi göra redan nu!

Annons

Årets frönyheter från Weibulls tar fasta på att allt fler vill odla egen mat – på fönsterbrädet, balkongen eller i en pallkrage.

Gröna smakupplevelser

Vegoköket inspirerar till att höja ribban för vad vi vill kunna skörda hemmavid. En utmaning väl värd mödan är ramslök, Den kräver skiftningar i temperatur för att gro, men återkommer sedan på sin växtplats som gärna får ligga i skuggan av annan vegetation.

Gilla Allas.se på Facebook

Sojabönan ”Fiskeby V” är anpassad för att klara odling i skandinaviskt klimat och ger vegoköket ett välkommet tillskott av proteiner. Knytande bataviasallaten ”Grazer Krauthäuptel 2” bidrar med smakrika, krispiga blad.

Den som vill odla för både öga och gom väljer med fördel mangold ”Rubin” eller polkabetan ”Chioggia”. Den senare har även den goda smaken att inte färga av sig vid tillagning!

Liten favorit

Barnens favorit bland årets nyheter är minimelonen med ursprung i Mexiko, en lättodlad klängväxt som bär små frukter med smak av gurka, melon och citrus.

En piggelin väl värd att prova inlagd, som grönsak eller dessertfrukt!

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…