Annons
Annons


Grönkålspaj med räkor


grönkålspaj med räkor

Gott i advent! Frasig paj med grönkål, fetaost och räkor.

6 bufféport
Tid: ca 45 min

500 g grönkål (ev fryst)
smör till stekning
salt, peppar
1 rulle kyld pajdeg (230 g)
4 ägg
2 1/2 dl valfri kokbar grädde
200 g fetaost

Garnering:
1/2 kg räkor
persilja

Annons

1. Ansa grönkålen och skär i mindre bitar eller tina den frysta och låt den rinna av. Fräs den mjuk i smör, se till att grönkålens vätska avdunstar så att den blir torr och fin. Krydda med salt och peppar.
2. Tryck ut pajskalet i en pajform och nagga. Förgrädda i 200° ca 10 min.
3. Fördela grönkålsröran i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra. Fördela fetaosten i grönkålsmassan och häll över äggstanningen.
4. Grädda genast i 200° ca 30 min eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Skala räkorna och garnera med dem och persilja.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

Fler läckra recept med räkor hittar du om du klickar HÄR »»

 

 


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…