Annons
Annons


Guide – det här händer på Bornholm i sommar!


Kulturuge

Den danska ön Bornholm ligger endast 1 timme och 20 minuter bort med färjan från Ystad i Skåne. På ön, där du aldrig har mer än 15 km till kusten, finns mycket att upptäcka. Mat, natur, fiske, aktiviteter, konst och kultur är några av de områden du kan utforska närmre vid ett besök. Här kommer några av de största händelserna på Bornholm i sommar!

Annons

Trolling Master Bornholm: 30 april – 3 maj 2014

Gilla Allas.se på Facebook

Trolling Master Bornholm är Nordeuropas största tävling i sportfiske. Mellan 250 och 300 båtar från åtta nationer deltar varje år i tävlingen om att fånga den största laxen. Tävlingen anordnas i år för tionde året i rad och högsta vinsten är 50 000 DKK.

Danska mästare i golf för seniorer hålls på Als, Fanø, Langeland, Lolland, Bornholm och Samsø den 23 maj 2014

I ett samarbete mellan Ældresagen (en icke vinstdrivande organisation som arbetar för pensionärers intressen i samhället) och Færgen anordnas tävlingen danska mästare i golf för seniorer på Als, Fanø, Langeland, Lolland, Bornholm och Samsø. Finalen spelas på Bornholm den 22 september 2014.

Folkemødet, Bornholm: 12-15 juni 2014

Folkemødet på Bornholm har på tre år blivit Danmarks största och mest tongivande sammankomst av beslutsfattare, opinionsbildare och politiker. Under 2013 deltog omkring 60 000 personer.

Sol over Gudhjem.

Sol over Gudhjem.

Sol over Gudhjem: 28  juni 2014

Var med på första parkett när Danmarks bästa kockar konkurrerar i matlagningstävlingen ”Sol över Gudhjem” Intresset från lokalbefolkningen, producenter, sponsorer och medier är alltid stort, då tävlingen håller högsta gastronomiska klass.

Wonderfestiwall: 21- 23 augusti 2014

Wonderfestiwall vid Hammershus utgör sitt eget lilla stycke musikhistoria i Danmark. Den historiska omgivningen skapar en helt unik publikupplevelse, även den höga musikaliska nivå som hålls bidrar till helhetsupplevelsen. 2013 spelade Kashmir, Veto och Tina Dickow på festivalen.

Bornholms kulturvecka 2014: 11 september – 21 september 2014

Bornholm har ett så brett kulturellt utbud att öns kulturvecka varar i tio dagar. Dagarna består av en cocktailblandning av musik, teater, dans, cirkus. stadsvandring, workshops, osv. Årets tema är ännu inte offentliggjort.

Allinge Jazz Festival 2014: 7-13 juli 2014

Allinge Jazz Festival är Bornholms svar på Copenhagen Jazz Festival, det spelas 12 timmars jazz varje dag i en hel vecka. De flesta konserterna är gratis. Sol, sommar och vacker natur är också kostnadsfritt.

Bornholm runt i havskajak: 14-17 augusti 2014

Delta i Bornholm runt i havskajak, som är en fyradagars expedition i lugnt tempo längsmed den bornholmska skärgården och öns kilometerlånga vita sandstränder. Expeditionens sträcka är totalt 116 km som fördelas över fyra dagar.

Utomhusveckan på Bornholm: 23-31 augusti 2014

Bornholm är som gjort för en aktiv semester. Här finns höga klippor, stora skogar, cykelleder, vandringsleder, enastående natur och vatten tunt hela ön. Undre utomhusveckan finns det möjlighet att prova på surfing, klättring, kajakpaddling, mountainbike, lerduveskytte, ridning och dykning.

Etape Bornholm: 21-25 juli 2014

Dueodde_sand

Etape Bornholm.

Etape Bornholm är ett maratonlopp uppdelat på fem dagar. Det är en fantastisk upplevelse både för deltagare och åskådare att beskåda den vackra sträckan som börjar i Hasle och avslutas på Rønne stadion. Det finns också särskilda sträckor för barnen att springa.

Wonderfestiwall.

Wonderfestiwall.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…