Annons


Guide – möt våren i Danmark!


167479334

Våren har kommit till Danmark och den med nyheter om bland annat en ny matmarknad, nya utställningar och nya attraktioner på exempelvis Legoland. Här kommer ett par tips om du funderar på att besöka Danmark i vår eller sommar!

Annons

Ny matmarknad i Köpenhamn

Lagom till Påsk, i mitten av april, öppnar en ny matmarknad i Köpenhamn – Copenhagen Street Food på Papirøen – en liten ö med broförbindelse söder om Operan och intill Christianshavn. Det finns plats till cirka 40 matstånd och tanken är att det ska bli en folklig blandning av allt från food-trucks med mat från världens alla hörn, frukt- och grönsaksstånd, till färska ostron och gärna också en plats för konstnärer och musiker. Ledordet är god mat och fina råvaror till låga priser och de som ansöker om plats ska kunna leva upp till 3 ting: äkta, ärlig och estetisk.

Gilla Allas.se på Facebook

En abstrakt pionjär på Louisiana

Den svenska konstnären Hilma af Klint (död 1944) presenteras retrospektivt med cirka 250 verk på konstmuséet Louisiana fram t o m 6 juli. Utställningen, som varit på en mycket framgångsrik europeisk turné i Moderna Muséets regi, öppnade 7 mars. Hilma af Klint är för många en ny bekantskap, vilket beror på att hon i sitt testamente bestämde att hennes målningar skulle hållas dolda för omvärlden i minst 20 år efter hennes död.

Legoland öppnar ny tematiserad semesterby

När Legoland öppnar parken för säsongen den 5 april är det med plats för ännu fler övernattande besökare. Den nya semesterbyn Legoland Holiday Village erbjuder övernattning i tält, husvagnar, stugor och vandrarhem – och allt med LEGO-tema. Campare kan bo i indiantält och de som gärna leker cowboys kan bo i Vilda Västern-stugor. Vandrarhemmet har pirat-tema både i rummen och i restaurangen. Hela Legoland Holiday Village påminner om en Vilda Västern-by med gamla vagnshjul, tunnor och tematiserade Lego-figurer här och var. Den nya semesterbyn bidrar med 2 500 nya sängplatser till de befintliga 1 000 som Legoland har på sitt hotell.

124952611Stadsvandringar i det medeltida Helsingör

Varje lördag i mars, klockan 12, gör guideföretaget History Tours stadsvandringar i det medeltida Helsingör. På 1400-talet utvecklades Helsingör från att vara en liten fiskeby till att bli en av Danmarks största och viktigaste städer. Utvecklingen till att bli en blomstrande handelsstad handlade mycket om den så kallade Öresundstullen. Turen om 1400-talets Helsingör är den första turen i History Tours säsongshjul där Danmarkshistorien berättas på 6 olika vandringar. I april flyttar vandringarna till Köpenhamn där ett århundrade i månaden berättas; 1500-talet – Fejdens Köpenhamn, 1600-talet – Handelns Köpenhamn o s v.

Europas vackraste stad

Staden Ribe på Jylland i Danmark har utsetts till Europas vackraste stad. Det är det brittiska reseföretaget globalgrasshopper.com som tillsammans med hotel.info valt den 1 300 år gamla staden till Europas vackraste. Ribe är Danmarks äldsta stad och kan bl a annat skryta med ett rådhus som byggdes 1496. Motiveringen lyder: ”Danmarks äldsta stad, Ribe, är en vacker autentisk bit av det danska småstadslivet. Vandra i den gamla staden genom smala kullerstensgator kantade med sneda korsvirkeshus, eller utforska den gamla katedralen”.

 

 

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…