Annons
Annons


Guide! New Yorks bästa hamburgerhak


New york hamburgare

Varje år reser tiotusentals svenskar till världsmetropolen New York. Att besöka trevliga, gemytliga eller trendiga restauranger och barer står då högt upp på mångas önskelista. Precis som i Sverige är hamburgare ett hett tips. Vings citykorrespondent i New York har listat sina favoriter i staden.

Annons

– Mat är en viktig del av semesterupplevelsen och att besöka trevliga restauranger under resan blir ofta ett minne för livet. Hamburgare är en klassisk rätt som alltid går hem och det är roligt att så många restauranger nu lägger extra krut på goda och vällagade hamburgare. Att äta en god hamburgare i en häftig världsmetropol som New York blir en helhetsupplevelse. Mer amerikanskt än så blir det knappast, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Vings citykorrespondent i New York, Mia Gahne, har listat tio av sina favorithak i staden när det kommer till hamburgare.

1. The Spotted Pig, 314 W 11th Street: Tioårig klassiker i New York. Kolgrillade burgare med Roquefort-ost som serveras med god pommes frites med rosmarin och vitlök. 314 W 11th Street

2. JG Melon, 1291 3rd Avenue: Grym burgare som pendlar mellan fantastisk och jättegod.

3. Cherche Midi, 282 Bowery: The Prime Rib Burger – Cool och omsorgsfullt framtagen burgare med härlig sötma.

4. Shake Schack, Madison Square Park m fl: Milslånga köer, men originalburgaren Shake Stack är värd att vänta på, liksom den härligt rökiga Smoke Shack-burgaren.

5. Great Jones Café, 54 Great Jones Street54: Maffig och vällagad burgare i storlek större.

6. Corner Bistro, 331 W 4th Street: Har med åren halkat ner från sin position som stans givna etta, men här serveras fortfarande mycket goda burgare i all sin enkelhet.

7. Umami Burger, 432 Avenue of the Americas: Burgare med extra allt. Kedja från Kalifornien som tagit Manhattan med storm.

8. Whitman’s, 406 E 9th Street: The Juicy Lucy är precis så saftig som det låter.

9. The Breslin, 16 W 29th Street: Serverar den i särklass godaste lammburgaren i New York.

10. The Little Owl, 90 Bedford Street: Bacon-cheese-bonanza.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…