Annons
Annons


Guide – sommarnyheter i Österrike!


På nya stigar i den tyrolska sommaren

Nästan tio miljoner besökare strömmar varje år till Tyrolen för att njuta av den vackra naturen och de många kulturella aktiviteterna. Detta gör området till Alpernas ledande semesterdestination. En stor del av alla besökare kommer för att uppleva Tyrolens berg. De hittar allt de kan önska sig – från utmanande leder längs branta klippväggar till trivsamma vandringsturer med familjen. I regionen Alpbachtal-Seenland öppnas ett nytt klätterområde i Kramsach nära sjön Reintalersee, där det utöver parkering, restauranger och badmöjligheter även finns information samt uthyrning av klätterselar. Det finns två områden: det ena är medelsvårt och passar till familjer och barn från tioårsåldern, det andra är både brantare och svårare så den vänder sig främst till erfarna klättrare. Båda leder är säkrade med hjälp av upphängda stålwirar och klätterstigarna förväntas dra till sig många sommarbesökare. Dock är viss erfarenhet nödvändig och klätterutrustning krävs.

Annons

På upptäckt i barockens Salzburg

Under århundraden var Salzburg en av de klassiska städer som skulle besökas på en europeisk bildningsresa. Både Salzburgs intressanta historia, den vackra arkitekturen och stadens fantastiska läge i en dal omgiven av berg, har bidragit till att den under många år fungerat som turistmagnet. Att Salzburg samtidigt är Mozarts födelsestad har inte minskat intresset för staden. Ett av de äldsta och mest charmerande kvarteren i Salzburg är området runt domkyrkan, Salzburger Dom, där vackra barockbyggnader vittnar om en tid då Salzburg byggde sitt stora välstånd på handeln med salt. 2014 öppnar staden upp för en helt ny museumsrundtur där besökaren tas med till furstars och biskopars bostadshus och representationslokaler och under vägen får man uppleva både konst och arkitektur. Besökare kan dessutom glädja sig åt att få uppleva nya praktfulla utsiktsplatser och att besöka små gator som har legat orörda i uppåt 200 år.

Ironman-utmaningar i Zell am See

Efter två år av framgång, 2012 och 2013, arrangerar Zell am See–Kaprun ännu en gång en avdelning av den världsomspännande ”Ironman 70.3-serien”. Tävlingen som hålls den 31 augusti 2014 bjuder på 1,9 kilometer simning i Zeller See, 90 kilometer cykling samt 21,1 kilometer löpning vilket totalt utgör en halv ironman. Arrangemanget drar varje år till sig så många idrottare att deltagarantalet fått begränsas till 1 800 personer, men de som har turen att få ett startnummer får vara med om att tävla i och omkring berg, skog och vatten och avsluta tävlingen med att springa över mållinjen i Zells vackra centrum.

Wagrain – höga berg och hängbroar

Många danskar förknippar området vid Wagrain-Kleinarl med den årliga skidsemestern, men om sommaren är aktivitetsnivån minst lika hög. Oberoende av ålder så kan du hitta just den aktivitet som gör din semester till en upplevelse. De adrenalintörstande kan välja mellan åtskilliga trendiga äventyrsaktiviteter som utförscykling, skärmflygning och klättring. Andra föredrar långa vandringsturer i den rena bergsluften och Waigrain-Kleinarl bjuder på vackra turer där du aldrig är långt från en av de bergsstugor där det serveras hemmagjord ost, skinka och bröd. Även barnen har man tänkt på, i WAGRAINi:s Grafenberg väntar nämligen ett riktigt stort äventyr. Under turen runt natur- och upplevelsesområdet passeras 30 olika stationer, bland annat en klättervägg, en stor pendelgunga samt en sjö med hängbro och flottar.

Lech Zürs – mötesplats för den internationella löpar- och triathloneliten

Även 2014 kommer Lech Zürs i den österrikiska delstaten Vorarlberg än en gång att bli mötesplats för den internationella löpar- och triathloneliten. Precis som året innan erbjuder walserbyn attraktiva löparevenemang. Med halvmaratonloppet som går från Lech över höga berg och triathlontävlingen Transvorarlberg har byn skapat sig ett namn som toppdestination i löparvärlden. Tack vare sin förstklassiga infrastruktur och sitt höjdläge är den kända semesterorten vid Arlberg en av de framstående adresserna för löpare.

2014 kommer löpare särskilt att notera augusti månad för en resa till Lech Zürs. Först startar det tolfte halvmaratonloppet i Lech den 16 augusti. Återigen kommer det att bli en spännande utmaning för deltagarna. Den 21,7 kilometer långa sträckan går till största delen på vandringsleder genom ett underbart alpint landskap. Sammanlagt måste löparna övervinna tusen höjdmeter. Och även om de i första hand koncentrerar sig på sträckan, så är det naturligtvis bergskulissen med topparna på bergen Karhorn, Mohnenfluh och Omeshorn som gör halvmaratonloppet i Lech så populärt bland löpare. I slutet av augusti äger tävlingen i den sista av de tre grenarna i triathlon Transvorarlberg rum. Den här legendariska triathlontävlingen återaktiverades för första gången 2012, och 2014 äger den rum för tredje gången. Precis som förra året går cykelsträckan över bergspasset Hochtannbergpass till Lech, där löpsträckan till Zug och tillbaka igen till målet i sportparken i Lech utgör den avslutande höjdpunkten. Fler detaljer finns på www.transvorarlberg.at

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…