Annons
Annons


Guide till Barcelona!


Allas reseredaktör på strandpromenaden i Barcelona.

Passa på när biljetterna är billiga och flyg till någon av Europas underbara huvudstäder. Här tipsar Allas reseredaktör om en av dem – underbara Barcelona. Närheten till stranden ger staden en härlig och speciell puls och arkitekturen är fantastisk, speciellt alla verk av Antoni Gaudi. Bättre än så här blir det inte om man vill kombinera sol, bad, fotboll, kultur och shopping!

Annons

Sevärdheter: Kända turistattraktioner som La Sagrada Familia, Picassomuseet, Las Ramblas, Camp Nou, Parc Güell med flera. Det kan också vara en idé att ta en guidebok i handen och bara gå omkring och titta på alla vackra byggnader i staden. Missa inte de mysiga gamla gränderna i Ciutat Vella/Barri Gòtic, det känns som om man hamnat mitt i en Harry Potter film.

Gilla Allas.se på Facebook

Äta ute: Utbudet är varierat med allt från tapas, skaldjur, internationella kök och cafémat. Mysig atmosfär nere vid den gamla OS-hamnen och strandpromenaden där restaurangerna och barerna ligger på rad. Boka bord eller var ute i god tid, invånarna äter ofta väldigt sen middag. Barceloneta är ett gammalt fiskekvarter från 1800-talet som är är fyllt med gamla charmiga hus, barer och restauranger med uteserveringar. Passa på att ta en paella här.

Ta sig runt: Det är lätt att ta sig runt till både till fots och med tunnelbana.

Atmosfär: Fast det är otroligt mycket människor i rörelse överallt är det en avslappnad, trevlig och internationell atmosfär. Stranden vid Barceloneta är väldigt populär bland familjer.

Shopping: Stora shoppingvaruhus överallt. På och omkring Passeig Gràcia ligger de mest exklusiva butikerna. På Las Ramblas säljs allt från fåglar och blommor till läderarmband och souvenirer. I Ciutat Vella (Gamla stan) finns småbutiker med saker från lokala designers och konstnärer.

Prisläge: Lite dyrare än i Sverige, speciellt kring turistattraktionerna.

Väder: Varma somrar och runt 10-15 grader på vintern. Mest behagligt klimat på våren och hösten.

! Gå lite vilse! Att under dagtid vandra planlöst omkring bland gatorna är riktigt spännande och du hittar byggnader, affärer och kaféer som du kanske skulle missat annars.

Av Johanna Svan

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…