Annons
Annons


Guide till ett barnsligt Tallinn


Tallinn har mycket att erbjuda familjer som kommer på besök, även på vintern.

Det finns tre museer i Tallinn för barn; Barnens Museum, Milla-Manda Museet och Dockmuseet NUKU. Dessutom finns det interaktiva och populärvetenskapliga museet AHHAA mitt i Tallinns centrum.

Annons

För den som vill ha lite mer mystik och spänning så är en vandring i Bastionsgångarna ett måste för hela familjen. Ingång till de underjordiska gångarna sker i bastionstornet Kiek-in-de-Kök, där även biljetter köps. Guidade turer kan beställas i förväg.

Gilla Allas.se på Facebook

Tallinn Zoo i stadsdelen Rocca al Mare, cirka åtta kilometer från centrum, har ett stort antal olika djur att se. Tallinn Zoo är lagom stort och erbjuder nära kontakt med djur i bur både inom och utomhus.

Vill man röra på sig och vara mer aktiv är ett besök på äventyrsbadet Kalev Spa i Gamla stan en passande aktivitet för den som vill simma eller susa nedför olika vattenrutschbanor. Gillar man snö och kälkåkning så bjuder sluttningarna vid Tallinns sångarfält på en bred och skön upplevelse. Här finns lift, uthyrning av kälkar och även en speciell snowboardpark. Backen är upplyst och håller öppet fram till kl 23 på kvällarna.

För mer information se www.tourism.tallinn.ee


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…