Annons
Annons


Guider till tre härliga städer vid havet


Marseille, Frankrike.

Liten eller stor. Det är något visst med städer vid havet. Allas har besökt Marseille, Split och Lagos. Tre städer fyllda av upplevelser och spännande historia!

Hela guiden med tips om sevärdheter, shopping och mycket annat kan du läsa i Allas nummer 10 som kommer ut den 28 februari. Här kommer ett litet smakprov ur artikeln:

Annons

Marseille

För många är Marseille något man åker förbi på väg till andra semestermål på Rivieran. Men nu, tack vare billigt direktflyg från Stockholm Skavsta och Göteborg Säve har fler hittat hit.
Allt utgår ifrån läget vid havet – hamnarna och badstränderna som ligger mitt i centrum. 2013 är Marseille utnämnd till kulturhuvudstad och bjuder på en mängd utställningar och evenemang. Ett extra plus är att shopping, boende och mat är en bra bit billigare än i de andra städerna på Rivieran.

Split, Kroatien.

Split

Den historiska staden Split ligger vackert mellan berg och hav. Vid ruinerna av kejsar Diocletianus romerska palats leder en stor port in till den gamla delen av staden som är fylld av mysiga restauranger, små torg, kaféer och små butiker. Ovanför staden reser sig halvön Marjan med parkvägar, skog, stränder, kapell och en judisk kyrkogård.

Lagos

Lagos är en liten pärla på portugisiska Algarvekusten i söder. Staden är inte mycket större än Eslöv, men ack så mycket varmare och med betydligt fler badstränder. Till Lagos kan man resa både för att koppla av och för att vara aktiv, äta gott och bada på någon av de åtta stränderna mitt inne i staden.

Lagos, Portugal.


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…