Annons
Annons


Blender är Årets dansband!


På söndagen hyllades den svenska dansbandsmusiken när priset Guldklaven delades ut i sex kategorier i P4:s direktsändning.

Blender blev Årets dansband, Årets sångare blev Andreas Olsson i Sannex och till Årets sångerska utsågs Sandra Estberg i Martinez . Årets låt blev ”Leva tills jag dör” med Mikael Wiehe.

Annons

Här är hela vinnarlistan för Guldklaven 2016:

  • Årets dansband: Blender
  • Årets låt: Leva tills jag dör, Mikael Wiehe
  • Årets sångare: Andreas Olsson, Sannex
  • Årets sångerska: Sandra Estberg, Martinez
  • Årets musiker: Andreas Klahr, Mickeys
  • Årets album: Din sida sängen, Sannex

Dessutom delades följande priser ut:

SKAP-stipendiet (Sveriges kompositörer och textförfattare) gick till kompositören Mona Gustafsson och Anders Wigelius som fick dela på stipendiesumman 40 000 kronor.

Prisat tv-program

Juryns Specialpris, delades ut till Grumpy Production och TV4 med motiveringen:
”För utvecklandet av en ny programidé som satt dansbanden i fokus på ett nytt unikt sätt, och för modet att satsa och lägga programmet ”Tack för dansen” på bästa sändningstid. Genom att lyfta fram musiken och låta dansbanden berätta sin historia har man fångat en miljonpublik.”

Om Guldklaven

För sjuttonde året i rad arrangerades musikpriset och galan Guldklaven i ett samarbete mellan Sveriges Radio, danstidningen ”Får jag lov” och musikfestivalen ”Dansbandsveckan i Malung”. Vinnarna röstades fram av en jury tillsammans med svenska folket via telefonomröstning. Juryn och telefonrösterna hade lika många poäng att dela ut och vid ett likaläge vägde svenska folkets telefonröster tyngst.

Pengarna som samlades in genom telefonomröstningen går till Radiohjälpen. Det blev totalt 154 836 kronor.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…