Annons


Gunilla Persson: ”Många säger att jag borde bli statsminister”

Hollywoodfrun Gunilla Persson har uppmanats att ge sig in i politiken. Blev hon folkvald skulle hon börja med att ändra hela åldringsvården. “Det är många som säger att jag borde bli statsminister i Sverige”, säger hon till Nyhetsmorgon.


Hollywoodfrun Gunilla Persson, 58, är på besök i Sverige. Här passar hon på att träffa pressen och ge intervjuer inför den kommande säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar”.

I helgen träffade hon bland annat Jenny Alversjö, programledare för ”Nyhetsmorgon” i TV4. De diskuterade bland annat hur Gunilla Persson ser på bilden av sig själv som förmedlats via programmet, den pågående #metoo-kampanjen och det politiska läget i USA.

Annons

Gunilla Persson i ”Nyhetsmorgon”. Bild: TV4

Hon berättar att hon och dottern Erika Persson blev chockade när Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet.

– Vi satt där som frågetecken, vi var totalt chockade, Erika och jag. Vi trodde inte att det var sant, det här måste vara ett misstag. Men jag tror att det berodde mycket på att demokraternas kandidat var så korrumperad. Hade man haft en bättre kandidat, hade Trump aldrig vunnit, säger hon i ”Nyhetsmorgon”.

”Som stöpt och skapt för att vara politiker”

Själv röstade inte Gunilla Persson i valet. I dag ångrar hon att hon inte lade sin röst på demokraternas kandidat Hillary Clinton. Hon hade, enligt Hollywoodfrun, varit det minst dåliga alternativet.

Gunilla Persson är inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker, och genom åren har hon flera gånger uttalat sig kontroversiellt i ”Svenska Hollywoodfruar”.

 

Gunilla Persson befinner sig i Sverige där hon bland annat träffar pressen. Bild: Stefan Mattsson/Aftonbladet/IBL

Nu menar hon att det är många som tycker att hon borde ge sig in i politiken.

– Det är många som säger att jag borde bli statsminister i Sverige. Jag spelar statsminister i mitt eget program ”Gunilla tycker till” och det var många som tog det på allvar och sa ”Gunilla, du är som stöpt och skapt för att vara politiker”.

Avskyr jantelagen

Hon säger i ”Nyhetsmorgon” att det första hon skulle göra om hon faktiskt blev statsminister är att ”ändra hela åldringsvården”, som hon tycker är ”usel” i dag. I programmet avslöjar hon också var hon inte står politiskt.

– Jag är ingen socialdemokrat, definitivt inte. Jag hatar jantelagen, jag hatar när alla ska vara lika och man inte får sticka ut, vara annorlunda eller på ett speciellt sätt. Det gör att samhället blir kallt. Det måste finnas mer generositet i vårt samhälle, där man accepterar mera.


(254)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…