Annons


Gyllenhammar och Carina Berg hos Skavlan


I kvällens avsnitt av Skavlan ger sig reportern Niklas Källner in i storpolitiken med en vass visa om Pehr G. Gyllenhammars oljeaffärer med Norge.

Gäster är:

Pehr G. Gyllenhammar – en av det moderna Sveriges stora företagsledare. Han spelade länge huvudrollen som VD för Volvo. Nu skriver Gyllenhammar boken om näringslivets strukturer där han diskuterar allt.

Annons

Carina Berg och Christine Meltzer – två av Sveriges mest hyllade programledare och underhållare. Nu jobbar de för första gången tillsammans i tv-serien Berg & Meltzer i Amerika, där de åker på en road trip tvärs över USA.

NRKs legendariske Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld – kommer till Skavlan direkt från Ryssland. Den prisbelönte journalisten har i årtionden intervjuat ryska ledare såsom Gorbatjov, Jeltsin og Putin. I och med krisen i Ukraina är det levande lexikonet från Bergen återigen i händelsernas centrum.

Clint Hill – Vi minns honom från de svartvita film- och tv-bilderna, Secret Service-agenten som hoppade upp i den bil där John F. Kennedy sköts i Dallas den där novemberdagen 1963. Clint Hill var inte bara Kennedys livvakt, han arbetade för fem presidenter och dessutom som Jacqueline Kennedys privata livvakt. Clint Hill kommer till Skavlan och berättar sin fantastiska historia.

Lykke Li – slog igenom redan 2007, som 18-åring. I dag, tre år efter sitt andra album, Wounded Rhymes, är hon aktuell med både ett nytt album och som skådespelare i premiäraktuella filmen Tommy. I Skavlan spelar hon nya låten No Rest For the Wicked.

Skavlan: Fredag den 14/3 SVT1 21.00


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…