Annons
Annons


Håkan Hellströms musik blev filmsuccé!

Känn ingen sorg är en svensk dramakomedi från 2013 baserat på Håkan Hellströms texter och musik. Om de fyra vännerna Pål, Lena, Johnny och Eva under en sommar i Göteborg där de lär sig att ta ansvar för sina egna liv och kanske våga ta steget att uppfylla sina drömmar.


Känn ingen sorg. Pål (Adam Lundgren) och Eva (Disa Östrand).  Foto: Acne Drama/TV4

Pål (Adam Lundgren) och Eva (Disa Östrand) är huvudpersonerna i filmen ”Känn ingen sorg”. Foto: Acne Drama/TV4

Påls stora dröm är att hålla på med musik men han har ett stort hinder, sig själv. Dessutom vill Påls farfar Rolle att han ska skaffa sig ett redigt jobb. När Eva dyker upp en sommarnatt visar det sig att hon delar hans dröm.

Liten roll för huvudpersonen

Huvudrollen spelas av Adam Lundgren, och i andra roller syns bland annat Tomas von Brömssen, Disa Östrand, Gunilla Nyroos och Josefin Neldén. Även Håkan Hellström själv medverkar i en mindre roll.

Annons

Filmens titel är baserad på Hellströms debutsingel ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, på albumet med samma namn. Håkan Hellström själv gör en cameoroll som gatumusiker. Freddie Wadling och Ebbot Lundberg gör också cameoroller, som alkoholister.

Känn ingen sorg nominerades i nio kategorier på Guldbaggegalan 2014 och vann två; för bästa ljud respektive bästa klippning .

Regissörer: Måns Mårlind och Björn Stein.

Känn ingen sorg: Lördag 31 oktober, kl 21.35 i TV4


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…