Annons
Annons


Hälften har nätshoppat istället för att jobba


När det gäller shopping på arbetstid är kvinnor inte värst, män gör det i än högre utsräckning.

44 procent av oss har shoppat privata saker på nätet under arbetstid. Och det är främst männen som gör det; drygt hälften av männen har nätshoppat något privat under arbetstid jämfört med var tredje kvinna. Det framkommer av en ny undersökning.

Annons

Av sammanlagt 1523 respondenter uppger 44 procent att de har handlat privata saker på nätet under arbetstid. Undersökningen visar också att männen är de största syndarna – varannan man har shoppat istället för att arbeta.

Gilla Allas.se på Facebook

Kl 15 sätter det igång
– Från tretiden syns det att folk börjar tröttna på jobbet för då ökar vår försäljning rejält – vilket håller i sig fram till kvällen då köpen hemifrån tar över, säger Fredrik Norberg, marknadschef på nätvaruhuset Fyndiq.
Fönstershopping populärt
Att klicka runt på olika e-handelssajter – oavsett om ett köp genomförs eller inte – är också en hobby många anställda gillar att ägna sig åt. På frågan ”Hur ofta surfar du på e-handelssajter under arbetstid?” framkommer att totalt 58 procent har ägnat eller ägnar sig åt att fönstershoppa på nätet under arbetstid. Tio procent gör det minst en gång i veckan och 20 procent flera gånger i månaden.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd via YouGov Sveriges Internetpanel. Internetpanelen består av förrekryterade personer som vill delta i undersökningar från YouGov. Sammanlagt 1523 intervjuer har genomförts.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…