Annons
Annons


Hemgjorda glassar med säsongens härliga hallon

Gör egen glass utan maskin. Blanda smeten och häll i plastmuggar. Frys. Färdigt. Enkelt, glutenfritt och krämig gott med sommarens härliga hallon.


Gör egen glass – superenkelt!

Gör egen glass – superenkelt och glutenfritt!

Hallonglass

7–8 st
Tid: ca 30 min + infrysning

2 dl vispgrädde
1 1/2 dl honung
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
4 äggulor
1 dl florsocker
150 g hallon, ca 2 1/2 dl
2 dl rysk yoghurt
ca 2–3 msk pressad citron och fint rivet skal från 1/2

Annons

1. Koka upp vispgrädde, honung och vaniljsocker under omrörning. Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner mixade hallon. Häll yoghurt och äggblandningen i grädden. Smaka av med citronsaft och skal.
2. Häll hallonsmeten i mjuka plastmuggar, frys ca 1 1/2 tim, stick ner mindre plastskedar, frys ytterligare 3–5 tim.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Gör egen glasstårta. Vi tipsar om genvägen. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(30)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…