Annons
Annons


Klart på en kvart – hallonmousse i glas

Desserten som gör succé! Snabbfixat och supergott. Maxat med härlig frisk hallonsmak och en klick grädde på toppen.


Snabbfixat och läckert!

Snabbfixat och läckert!

Hallonmousse

6 port
Tid: 15 min + tid att stelna

5 gelatinblad
300 g hallon
1 1/2 msk citronsaft
2 1/4 dl florsocker
2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde

Garnering:
hallon
vispad grädde
citronmeliss

Annons

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.

2. Mixa hallon, citronsaft och florsocker. Sila bort kärnorna i ett durkslag.

3. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme med 1 msk vatten. Rör ner gelatinet i hallonsmeten.

4. Vispa först äggvitorna och därefter grädden hårt var för sig. Vänd ner äggvitan och grädden i hallonpurén. Häll upp smeten i glas och låt stå i kyl i 1 tim.

5. Garnera med hallon, grädde och citronmeliss före servering.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler snabbfixade desserter. Klicka HÄR

 

LÄS OCKSÅ


(38)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…