Annons


Ulrikas sockerfria hallonmuffins

Fikagott utan socker och gluten. Bjud på muffins med sommarsmak! Toppa med frosting av färskost och vanilj och dekorera med hallon.


Toppgoda muffins med hallon.

Hallonmuffins med frosting

520 kcal/muffins
6 muffins
40 min

100 g kokosolja
3 ägg
1/2 dl agavesirap
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Frosting:
50 g smör
2 dl sukrin melis
1 krm vaniljpulver
100 g färskost av philadelphiatyp

Annons

Garnering:
6 färska hallon
6 chokladblad (finns i bakhyllan, bl a hos Ica)
frystorkade hallon

Prova också: Ulrikas kladdkakemuffins

1. Smält kokosolja i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg och agavesirap. Blanda ner kokosfettet, mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver i äggvispet.

2. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200°, ca 20 min eller tills de får färg. Låt svalna.

3. Frosting: Vispa smör, sukrin och vaniljpulver. Tillsätt färskosten och vispa till en krämig smet.

4. Lägg i en spritspåse och spritsa frosting på muffinsen. Garnera med hallon, chokladblad och frystorkade hallon.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

 

Under 2  veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här.

 


(22)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…