Annons
Annons


Härliga hallonsnäckor

Bullar med sommarsmak. Kardemummadeg med en fyllning av hallonsylt och lite kanel. Mums!


Gör dem extra fina och doppa i socker.

Gör dem extra fina och doppa i socker.

Sommarbullar

48 st
Tid: 40 min + 60 min jäsning + 10 min i ugn

50 g jäst för söta degar
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
2 tsk kardemummakärnor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
13–14 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
100 g margarin eller smör
1 msk kanel
1 dl strösocker
2–3 dl hallonsylt

Garnering:
smält margarin eller smör
strösocker

Baka mer med sommarsmak: Lättgjord blåbärsrulle

1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull, tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli fingervarm och lös jästen i lite av degvätskan.

2. Stöt kardemummakärnor i en mortel. Rör ner kärnor, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och jäs i 30 min.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en kaka som mäter 50×40 cm.

4. Blanda margarin, kanel och socker i en skål. Bred på hälften av fyllningen tunt över hela kakan och rulla ihop till en rulltårta. Skär i 24 delar och lägg i pappersformar på en plåt. Jäs dem övertäckta i 30 min.

5. Gör en grop i varje snäcka och lägg i 1 tsk hallonsylt. Grädda mitt i ugnen i 225°, ca 8–10 min. Låt svalna på galler och doppa dem sedan i smält margarin och därefter i socker.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(20)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…