Annons
Annons


Läskigt god dessert!


chokladmousse med apelsin

Vuxengodis till halloween – chokladmousse med apelsin!

Tid: ca 15 min + tid att stelna

150 g apelsinkrokantchoklad (eller valfri sort, t ex schweizernöt)
2 1/2 dl vispgrädde
1 äggula

Garnering:
30–40 g mörk choklad
physalis

1.  Hacka apelsinkrokantchokladen och smält den försiktigt i en skål över sjudande vatten. Obs! Låt inte skålen nå vattenytan!
2.  Ta upp skålen och låt chokladen svalna något. Vispa den inte alltför kalla grädden fluffig men inte grynig.
3.  Rör ner äggulan i chokladen sedan lite av grädden till en jämn smet. Vänd ner resterande grädde i stora tag. Häll moussen i glas och låt stelna i kyl.
4.  Smält den mörka chokladen, ringla figurer på bakplåtspapper och låt stelna i kyl. Garnera med choklad och physalis.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…