Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Sätt att skämma bort dig själv – för det är du värd!

01 apr, 2020 
Margaretha Malmgren
Kvinna ligger på stor kramkudde.
Foto: Shutterstock/TT
Glöm inte att ta hand om dig själv – det är en investering för livet. Här är tips på hur du boostar din kropp!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att ge bort en present till nära och kära är något vi gör rent rutinmässigt, men hur ofta unnar du dig själv en gåva? Kanske aldrig? Eller alltför sällan? Så behöver det inte vara! Vänta inte till din födelsedag – du är värd något fint redan i dag!

Att skämma bort sig själv behöver inte ta så särskilt lång tid. Det behöver heller inte handla om storartade saker. Det viktiga är att du gör något som får dig att må bra. När vi lägger omtanke på oss själva gör vi en god investering.

När du mår bra utsöndras nämligen kroppens eget glädjehormon oxytocin. Du kan själv påverka att det bildas i din kropp – bara du tillåter dig att njuta. Då sätter kroppen igång processer som ger dig ett lyckorus. Mest effektivt för att sätta igång njutningsprocessen är beröring, men även meditation och omsorg ger lyckan en skjuts.

Annons

Vad behövs då för att ge dig själv lite extra omsorg? Här är våra rekommendationer:

1. Skön kramkudde

Denna härliga helkroppskudde ger skönt stöd åt huvud och nacke, och är en bekväm vän i sängen. Kudden följer din kroppsform och håller dig stabil och omfamnad. Tillverkad i 100 procent bomull med avtagbart fodral.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Kvinna ligger på en kramkudde i en säng.

2. Härligt bäddset

Fint mönstrat påslakanset i percale från Hemtex designsamarbete med Nadja Wedin. Materialet känns mjukt, svalt och lent mot huden.

Annons

Läs mer och beställ här

Gråblå påslakan med paisleymönster.

3. Underbara duntofflor

Stoppa fötterna i dessa mjuka och sköna duntofflor. De håller dig varm när du sitter i soffan, tassar runt hemma eller bara tar det lugnt och njuter av en varm kopp te i sängen. Fyllningen är av tvättad ankdun och ankfjädrar.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Duntofflor.

4. Lyxig frukostbricka

Ät frukost i sängen med hjälp av denna praktisk sängbricka med hopfällbara ben. När benen på brickan är hopfällda kan den även användas som en vanlig bricka. Med utfällda ben blir den perfekt att ha sin favoritmat och dricka på.

Annons

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Frukostbricka i trä.

5. Mjuk ansiktsborste

Denna elektriska ansiktsborste får bort smuts och ger en strålande och ren hud. Borsten, som är mjuk och lyxig, hjälper till att på ett varsamt sätt djuprengöra ansiktsporerna. Handtaget är format för ett bekvämt grepp.

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Ansiktsborste som rengör huden.

Källor: Hälsoliv m.fl.

Annons