ANNONSSAMARBETE MED TENA

Våga vara du trots din inkontinens – Elaine Eksvärd vet hur!

Att inte kunna hålla tätt kan kännas jobbigt. Men det behöver inte vara så! Retorikexperten Elaine Eksvärd har problem med att hon kissar på sig ibland, men det hindrar inte henne från att vara sig själv – speciellt inte nu när hon vet hur.

Elaine Eksvärd vet hur det känns att kissa på sig mitt bland folk och hon tycker att det är viktigt att vi pratar om det. Särskilt eftersom det finns hjälp att få.

No shame in the game! Snippan är en krigare som klämmer ut liv och några eller många droppar kiss sen efter det. Men du behöver inte besväras av det! TENA är min nya bästa kompis när jag nyser, skrattar, tränar och springer.

Elaine Eksvärd

Att gå omkring och oroa sig för att man ska kissa på sig kräver både planering och problemlösning. Att välja kissäkra outfits och lägga promenadrutter efter toaletter är inget ovanligt då urinläckage är ett stort problem för många. Ungefär hälften av alla kvinnor upplever problemet någon gång i livet.

Kanske påverkar ditt urinläckage också andra områden i ditt liv. Som att du till exempel ägnar timmar åt att välja rätt typ av kläder och att plagg som du gillar hänger allra längst in i garderoben bara för att du slutat klä dig som du egentligen vill. Kanske har det till och med gått så långt att du hoppar över en viss typ av träning.

– Jag är en aktiv kvinna som gillar att träna, hoppa studsmatta med barnen och nysa utan att tvingas hålla mig mellan benen, berättar Elaine som brukar varva crossfit med styrketräning.

Hon tycker att det är relativt lätt att hålla kissblåsan i styr under passen – förutom när man ska hoppa hopprep förstås, då är hon alltid tvungen att kissa precis innan.

För ett år sedan bestämde hon sig för att springa ett lopp.

– Andra varvet kändes det som att springa med ett glas vatten mellan benen och det liksom skvätte över vad jag än gjorde. Jag upptäcker att jag har kiss ner till låren. Jag blev så ledsen och kände mig förnedrad över att vara kisslöperskan. Jag drog av mig tröjan mitt i loppet och knöt den runt midjan så jag kunde dölja olyckan. Jag fick en bra placering i loppet, men mitt självförtroende sjönk några placeringar.

Det här gav direkt effekt på vad Elaine hade på sig när hon tränade.

– Svart nedtill är ett vinnande kort, säger hon.

Som ett snällt plåster i trosan

Det går att lindra inkontinens med exempelvis knipövningar och olika tips och trix i olika situationer. Som att till exempel kissa innan du har sex och att minska intaget av urindrivande drycker, som kaffe, te och alkohol.

Så många som 35 % av de kvinnor som har problem med urinläckage använder inte inkontinensprodukter. Istället använder de en binda avsedd för mens, ett vanligt trosskydd för mens och flytningar eller lägger toalettpapper i trosorna. En anledning till att det är så här – är att många inte känner till fördelarna.

Men eftersom urin är en lättflytande vätska som kommer ut snabbare och i större mängd, än till exempel mens, behövs en annan typ av produkt för att kunna ge bäraren det allra bästa skyddet.

När jag började använda TENA insåg jag hur begränsad jag varit. Det har varit en process att inse att inkontinens inte är något bara tanter lider av. Varför skämmas över det? Att använda TENA handlar inte om att du går all-in-tant, utan om att du tar hand om dina begränsningar och omfamnar friheten. Det är som ett snällt plåster i trosan!

Elaine Eksvärd

Känn dig trygg och säker

TENA erbjuder ett komplett sortiment av absorberande produkter mot läckage, lukt och fukt. Produkterna har utvecklats för att man ska kunna känna sig trygg och säker i alla situationer i livet.

För ofta är det just oron för att lukta kiss som gör att man kanske undviker att byta om på gymmet eller gå på ett träningspass tillsammans med andra.

När man använder ett inkontinensskydd skyddar det inte bara mot läckage. Eftersom vätskan kapslas in i skyddet behöver du inte heller oroa dig för att lukta kiss.

Prova TENA och upplev skillnaden – här kan du beställa gratisprov!

Och att kunna leva livet fullt ut trots urinläckage är väl ändå målet, för det behöver faktiskt inte ha en sådan stor påverkan på ditt liv. Med rätt produkter och med rätt stöd kan du lära dig att leva med det.

Nästan 400 miljoner människor världen över har samma problem, så du är långt ifrån ensam! Det är viktigt att vi börjar prata om urinläckage så att vi kan öka medvetenheten och ta det för vad det verkligen är – en väldigt vanlig åkomma.

– Nu när jag insett att TENA är ett alternativ vågar jag mig på ljusgrå tajts när jag tränar, säger Elaine.

Läs mer om TENA här