Annons
Annons


Halva ABBA med i ESC


Björn och Benny i Eurovision song contest

SVT Pressfoto: Karin Törnblom. Från vänster Björn Ulvaeus, Christer Björkman, Ash (Aviciis producent), Benny Andersson och Martin Österdahl..

Någon återförening av ABBA verkar det inte bli – men halva gruppen kommer åtminstone att medverka i Eurovision-finalen den 18 maj!
Björn Ulvaeus och Benny Andersson har specialskrivit musikstycket ”We Write the Story”, där Avicii står för bearbetningen.

Annons
Avicii i dj-båset

Avicii, som egentligen heter Tim Bergling, är en svensk discjockey och musikproducent som blivit världsstjärna.

Hur musiken kommer att framföras är än så länge hemligt.
– Vi är obeskrivligt glada över att Benny, Björn och Avicii tackade ja till att specialskriva musik till Eurovision Song Contest 2013, säger Martin Österdahl, exekutiv producent.
SVT:s ambitioner att genom Eurovision sätta fokus på artisterna och musiken, och samtidigt samla Europa runt tanken om alla människors lika värde, var grundläggande för att få till samarbetet.
Och idéerna föll de tre musikskaparna väl i smaken.
– Vi fick en fin presentation av Martin Österdahl och Christer Björkman om SVT:s vision av ESC, som ledde fram till uppdraget att i samarbete med Avicii skriva ett stycke om samförstånd och gemenskap. Mycket roligt och inspirerande, säger Benny Andersson och Björn Ulvaeus.
– Det är enormt spännande att få vara med om en förening mellan två av Sveriges största musikexporter och samspelet mellan generationer, säger Ash, exekutiv producent för Avicii.
Redan i början av planeringen inför Eurovision i Malmö fanns idén om en Eurovision-anthem. Och Björn, Benny och Avicii har länge stått högt på SVT:s önskelista över artister till programmet.
– För snart 40 år sedan inleddes svensk popmusiks segertåg över världen med ABBA:s seger i Eurovision Song Contest. I dag erövrar Avicii världens topplistor. Att kunna sammanföra dem är en önskedröm som gått i uppfyllelse, säger Martin Österdahl.
– På det här sättet knyter vi ihop svensk musiks internationella framgångssaga.

Gilla Allas.se på Facebook

KÄLLA: SVT


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…