Annons
Annons


Hanna slåss för sin dröm

Hanna Sillén slåss med precision och kontroll. Hon är en av de bästa kvinnorna i kampsporten Mixed Martial Arts, MMA. Men hon är också blyg, och för att få de stora matcherna krävs att hon showar mer.


jfkjgrvi

Hanna Sillén övervinner sin blyghet i boxningsringen. Foto: SVT

Obesegrad, med potential att bli bäst i världen, blir Hanna  plötsligt knockad i första ronden. Dokumentären ”Flickan med handskarna” är berättelsen om en kvinnlig idrottares uppgång, fall och återfödelse.

Slog sig fram

Hanna Sillén var en av de första kvinnorna i Sverige att tävla i MMA. Hon utsågs till Sveriges bästa fighter i alla kategorier 2010 och skrev in sig i historieböckerna som den första svenska kvinna som gått en professionell MMA match på en svensk herrgala. Hon bokstavligen slog sig fram i den mansdominerade MMA-världen och vann respekt.

Annons

– Varje gång jag går upp i ringen övervinner jag min egen svaghet i att inte våga ta en massa plats, säger Hanna.

Kamp för respekt

För att lyckas i den professionella fightervärlden måste man vinna snyggt och bjuda på en bra show. Dokumentären ”Flickan med handskarna”, gjord av filmaren Ivan Blanco, följer Hanna Sillén under fem år och skildrar en ung kvinnas kamp för respekt och för att förverkliga sin dröm.

Flickan med handskarna: Tisdag 14 april, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…