Annons


Här är alla finalisterna i Talang 2017!

Äntligen har det dragit ihop sig till final i "Talang" 2017. I kväll står det mellan Emanuel Bagge, The Sugar Collective, Ibrahim Nasrullayev, Kantorn, Nigma, Daniel Kane, Yanjaa Wintersoul och Oliver Rytting. Här är en presentation av alla finalisterna!


1. Emanuel Bagge

Emanuel Bagge är 28 år gammal och kommer från Kramfors. I fyra års tid jobbade han som danslärare i hemstaden, men till slut fick han nog och bestämde sig för att satsa på sin dröm. Han sade upp sig från jobbet och flyttade till Stockholm för att musicera på heltid.

Annons

I en intervju med Sundsvalls tidning berättar han att delar en etta med sin bror Andreas i Traneberg. I samma intervju berättar han att musikintresset kommer från mamma Lena, som arbetar som kyrkomusiker och leder flera körer.

När han sökte till ”Talang” berättade han om sitt beslut att satsa helhjärtat på musiken.

– Att säga upp mig från mitt jobb är bland det värsta jag har gjort, med tanke på den trygga inkomsten och samma rytm varje dag, sa han då.

Samtidigt ångrar han sig inte.

– När jag sjunger får jag utlopp för allt och det är det absolut viktigaste för mig. Jag måste få göra det här.

Emanuel Bagge har diabetes typ 1, och har uteslutit allt socker ur sin kost.

– Socker är verkligen en drog, det känner man när man tagit bort det helt. Jag låter inte min diabetes styra mig, jag styr över den. Det är inget jag är ledsen över, det är bara något jag får leva med, säger han till Sundsvalls tidning.


2. The Sugar Collective

The Sugar Collective består av Alexandra Sambor, Caroline Fränneby, Celia Caap, Emelie Cederskär, Isabella Londos, Kamilla Halid, Karin Hellqvist, Kim Pastor, Lovisa Widerberg och Sanna Emilsson.

Tjejerna träffades när de alla gick en kurs hos dansaren och koreografen Jennie Widegren, mest känd från dansgruppen Bounce. Gruppen bildades i januari 2013 och har dansat ihop sedan dess.

– Vi är en bunt asgrymma brudar som vill visa kvinnlig kraft. Rent allmänt ute i samhället är det så att tjejer ”ska” ta mindre plats. Och vi vill visa att det inte är så. Det är det som gör oss unika och starka, sa de när de presenterade sig i ”Talang” första gången.

Tidigare i år var The Sugar Collective bakgrundsdansare till världsartisten Zara Larsson, när hon uppträdde under finalen av Melodifestivalen.

3. Ibrahim

18-åriga Ibrahim Nasrullayev väckte känslor hos många när han tävlade i säsongens första avsnitt av ”Talang” med Tommy Körbergs ”Stad i ljus”.

Han har tidigare berättat att han kommer från en musikalisk familj, och att han redan som treåring började sjunga i kör. Sedan dess har han både hunnit gå i musikskola och vinna en internationell sångtävling.

För två år sedan tvingades Ibrahim och hans familj fly från hemlandet Azerbajdzjan. Tillsammans med sin mamma och syster kom han till Sverige och bor i dag i Boden. Han började söka upp ställen att sjunga på så fort han kommit hit, och sångläraren på hans gymnasieskola var nära att svimma första gången hon hörde Ibrahim sjunga.

Och i ”Talang” knockade han juryn.

– När jag kom hit för två år sedan letade jag på internet efter klassiska svenska låtar och jag hittade ”Stad i ljus”. Jag gillade den jättemycket, redan innan jag förstod texten. När jag lärde mig svenska kom sången att betyda ännu mer för mig. Den berättar ju om mitt liv! har han tidigare sagt.


4. Kantorn

Kantorn heter egentligen Fredrik Lexfors och kommer från skånska Vinslöv. När han sökte till ”Talang” fångade hans något speciella uppträdande framför allt jurymedlemmen David Batras hjärta.

Det hela började för några år sedan.

– Det började en jul för fyra år sedan när jag såg att folk lade ut bilder på söta barn och julgranar. Då ville jag lägga ut något fult. Jag klädde mig i kläder från svärfars garderob och skulle sjunga ”O Helga Natt”. Frun fick inte med mig helt i bild, så jag fick ställa mig på knä och sjunga, säger han till 24 Kristianstad.

Han driver en egen Youtubekanal, där ett produktionsbolag hittade honom och övertalade honom att söka till ”Talang”. Enligt 24 Kristianstad jobbar Fredrik Lexfors som musikalartist och har bland annat medverkat i ”My Fair Lady” och ”Singing in the Rain”. Han bor numera i Stockholm.

5. Nigma

Enigma ”Nigma” Bergh är 18 år. Hon kommer från Enskede och har levt ett tufft liv, berättade hon när hon sökte till ”Talang”.

– Jag har varit med om mycket jobbigt. Socialen, polisen, det har varit mycket negativt, men jag har lagt det bakom mig och det har format mig till den jag är.

Men allting förändrades med musiken. Hon började skriva av sig sina känslor och det som började som dikter blev snart raptexter.

– När det var som jobbigast i mitt liv, kom rapen in och jag fick skriva av mig. Det började med att jag skrev dikter, men jag lyssnar ändå på hiphop så varför inte försöka göra det här till rim?

När hon sökte till ”Talang” med sin egenskrivna musik, golvade hon hela juryn.

– Nigma, din sjuka jävel. Det är svårt att imponera på mig med rappen, men det här var – wow, sa jurymedlemmen Karin ”Kakan” Hermansson.

!!!!!!!

Ett inlägg delat av Nigma El Boudoufti Bergh (@nigmabergh)

6. Daniel Kane

Daniel Kane, 32, heter egentligen Daniel Grossfurtner och kommer från Karlskoga, men bor numera i Örebro.

Redan som sjuåring såg Daniel Kane en reklam för en trollerilåda. Efter lite tjat blev lådan hans och sedan dess är han fast.

– Magi för mig betyder allt. Jag andas och lever magi, jag tänker magi 24/7. Magi är mitt liv, sa han när han sökte till ”Talang”.

Tidigare har Daniel Kane bland annat jobbat som magiker på olika kryssningsfartyg och gjort gästspel på olika företag. Han har också uppträtt flera gånger under Victoriadagen, som firas på kronprinsessan Victorias födelsedag. Hans stora dröm är att göra sig ett namn internationellt och få sätta upp en riktigt stor show.

Great and awesome show tonight, love what I do. 😁😎🕊️🐓🎩

Ett inlägg delat av Daniel Kane (@danielkanemagic)

7. Yanjaa Wintersoul

Yanjaa är 23 år gammal och kommer från Stockholm. Hennes talang är att hon har ett exceptionellt bra minne – så bra att hon flera gånger vunnit VM-guld i grenen. I semifinalen fick Karin ”Kakan” Hermansson skriva ner 30 siffror på ett papper. Yanjaa hade sedan 30 sekunder på sig att memorera siffrorna. Hon läste sedan upp dem ur sitt minne – och satte varenda en.

Men 23-åringens mål i livet är större än att bara minnas saker.

– Mitt största mål i livet är att förändra hur vi lär oss saker generellt. Om jag vinner den halva miljonen, skulle jag använda den till att bygga en språkapp så att nyanlända kan lära sig svenska bättre, säger hon i programmet.

När Yanjaa sökte till ”Talang” tyckte jurymedlemmen Alexander Bard att hon var så duktig att han tryckte på guldknappen och skickade henne direkt till semifinal.

Yanjaa Wintersoul har också jobbat som frilansande tolk och översättare, bland annat mellan svenska och mongoliska.

Från och med klockan 20.00 ikväll – ring 09941607 och sms:a 7 till 72400. Ni får rösta med 50 sms och 50 samtal om ni vill!!! ❤❤❤ #talangse #talangsverige

Ett inlägg delat av ✨ TALANG ⭐ • Янжаа • 妍佳 • ヤンジャ (@yanjaa)

8. Oliver Rytting

Oliver Rytting är tolv år och kommer från Lidingö i Stockholm. Han gjorde succé när han sökte till ”Talang” med hårdrockslåten ”Heaven’s on fire”. På David Batra imponerade han så mycket, att komikern skickade honom direkt till semifinal.

Oliver började med musik redan som treåring.

– Jag älskar musik ungefär lika mycket som jag älskar min mamma, sade han i programmet.

Det var inte bara Olivers sång som imponerade – också hans kaxiga attityd gjorde att han gick genom tv-rutan.

– Det jag ska bjuda juryn på är varje katoliks mardröm. Det är demonens röst.

Efter programmet har Oliver fått mycket uppmärksamhet i medierna, hans tolkning av låten uppmärksammades på Kiss Twitterkonto och han har blivit kontaktad av Ellen De Generes-show i USA.

– Oliver fick spela in en hälsningssnutt till Ellen, och han fick även spela in en sång på telefon. Det är jättespännande och oväntat, och Oliver tycker ju det är extra coolt att ha blivit kontaktad över huvud taget, har hans mamma berättat för TT.

Programledare för ”Talang” är Pär Lernström och Kristina ”Keyyo” Petrushina. I juryn sitter Alexander Bard, David Batra, Karin ”Kakan” Hermansson och LaGaylia Frazier.

Finalen av Talang: fredagen den 19 maj, klockan 20.00 i TV4.

Av Minna Wallén-Widung


(12)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…