Annons


Här är årets ”Stjärnorna på slottet” i SVT

Äntligen är det klart! I sommar flyttar Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback in på Teleborgs slott i Växjö för att spela in "Stjärnorna på slottet".


Julen är inte fulländad utan SVTs succékoncept ”Stjärnorna på slottet”. I ett antal avsnitt får vi komma några av våra mest folkkära kändisar lite närmare.

Teleborgs slott i Växjö. Bild: Shutterstock/IBL

Nu har SVT släppt årets stjärnor.

I sommar kommer Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback flytta in på Teleborgs slott i Växjö.

Annons

– I år har vi fått till en riktigt underhållande cast på slottet! Vi är extra glada över bredden över både genrer och generationer med alltifrån 70-talisten Peter Jöback till 30-talisten Bosse Parnevik, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande som citeras av Expressen.

”Så klart det är spännande”

Enligt Smålandsposten kommer inspelningen att ske i augusti. Redan för ett par månader sedan hörde SVT av sig till slottsarrendatorn Maria Runosson och visade intresse.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det är så klart jättespännande och kul att det här slottet får lite stjärnglans, säger hon till tidningen.

”Stjärnorna på slottet” kommer att sändas i början av 2018.

Här är årets stjärnor i ”Stjärnorna på slottet” i SVT:

Bosse Parnevik

Bosse Parnevik. Bild: IBL

Född 1938 i Göteborg men uppväxt i värmländska Munkfors.

Artist och imitatör. Även pappa till golfspelaren Jesper Parnevik.

Fick sitt stora genombrottet i TV 1963 hos Lennart Hyland i programmet ”Karusellen”.

”Parneviks Cirkusparty”, som spelades in 1993-94 , blev hans sista stora produktion. Där medverkade bland annat Monica Zetterlund, Pernilla Wahlgren, Robert Gustafsson och Uffe Larsson.

Ann-Louise Hanson

Ann-Louise Hanson. Bild: IBL

Ann-Louise Hanson är en svensk sångerska född 1944 i Kristianstad.

Redan som 6-åring stod hon på scen för första gången. Som 14-åring fick hon skivkontrakt men det stora genombrottet kom tre år senare med hennes svenska version av Elvis Presleys ”Are you lonesome tonight?”

Ann-Louise Hanson har spelat in över 600 låtar och medverkat i Melodifestivalen 13 gånger. Hon är dessutom den kvinnliga artist med överlägset flest låtar i Svensktoppens historia med sina 50.

Just nu aktuell med boken ”Kärlekens miljonär” som hon skrivit tillsammans med maken Bruno Glenmark. Där berättar paret om sitt liv tillsammans och om alla möten med kända – och okända – människor.

Marianne Mörck

Marianne Mörck. Bild: IBL

Marianne Mörck föddes i Göteborg 1949.

Sångerska, skådespelare, komedienne och regissör.

Genom åren har hon gjort många stora roller, bland annat Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen.

Hon har även synts i film och på TV, bland annat i rollen som växeltelefonisten Ebba i ett 25-tal Wallander-filmer.

Marianne Mörck har också fått ta emot en mängd priser, bland annat Thaliapriset, Guldmasken, Malmö Stads Kulturpris, Årets skåning, Sydvenskans Kulturpris och Litteris et Artibus.

Har under en tid drivit restaurangen vid Malmö Opera.

Säger sig att hon har sin absoluta egentid mellan klockan 23 och 04 med faktaprogram på tv.

Regina Lund

Regina Lund. Bild: IBL

Regina Lund född i Vasa i Finland 1967.

Svensk skådespelare, sångare, låtskrivare, poet, författare och konstnär.

Slog igenom som Ofelia i ”Hamlet” på Riksteatern 1992. Gjorde senare stor succé med ”I hetaste laget” tillsammans med Björn Skifs. Många minns henne också som sekreteraren Mona i ”Rederiet”.

Våren 2013 fick Regina Lund beskedet att hon drabbats av bröstcancer, men bedömdes i början av 2014 vara fri från cancer.

Peter Jöback

Peter Jöback. Bild: IBL

Peter  Jöback föddes 1971 i Stockholm.

Svensk sångare, skådespelare och artist.

Peter Jöbacks stora genombrott blev i rollen som Robert i ”Kristina från Duvemåla”. Sångnumret ”Guldet blev till sand” som släpptes i samband med en studioinspelning av musikalmusiken och låg inte mindre än 110 veckor på Svensktoppen.

Han har sedan dess gjort en mängd andra musikalroller bland annat ”The Phantom of the Opera” både i Londons West End och på Broadway i New York.

Stjärnorna på slottet 2018: Sändningsstart den den 30 december kl 20.00 på SVT1.

Deltagare i stjärnorna på slottet

Årets stjärnor på slottet. Foto: Mattias Ankrah/Svt


(112)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…