Annons
Annons


Här är de bästa låtarna i Eurovision Song Contest

Festival-Johanna har lyssnat igenom årets deltagare i Eurovision Song Contest. Det är inte mycket som imponerar på henne men ett par favoriter har hon plockat ut. Här kommer de!


il-volo-italy

Kan Il Volo från Italien vinna? Foto: Daniele Barraco

Hej! Festival-Johanna här.

Jag har gjort som merparten av de miljoner människor som tittar på, och lyssnar på, och röstar på bidragen i Eurovision Song Contest. Jag har bara lyssnat EN enda gång på varje bidrag. Om man bortser från Måns Zelmerlöw och hans Heroes såklart. Den har jag ju både hört och sett ett par gånger om man säger så.

Annons

Det finns en hel del rätt okej låtar i årets Eurovision. En del är dessutom bra.

Gilla Allas.se på Facebook

Island, Estland, Albanien, Danmark, Spanien, Israel, Azerbajdzjan… de är alla bra.

Jag gillar dessutom outsidern Österrike (sådant här lyssnar jag gärna på privat).

Men är det inte lite… tråkigt…?

Precis som i årets Melodifestival tror jag att det kommer att handla om många…. killar.

Och jag tror att det i slutändan står mellan 4-5 låtar när det gäller att vinna årets Eurovision Song Contest. Och om jag får välja och tycka så är det dessa som hamnar i topp!

mans-zelmerlow1

Måns Zelmerlöw. Foto: Stefan Johansson, sjfoto.se

Sverige – Måns Zelmerlöw – Heroes. Såklart. Måns Zelmerlöw och hans streckgubbe (som fått nya kläder) blev tvåa i den omröstning som hölls av medlemmarna i fanklubb-nätverket OGAE, där medlemmarna får rösta på sina favoriter. Och de brukar ha hyfsat rätt. Förra året vann Sanna Nielsen omröstningen och hamnade sedan på tredje plats i Eurovison. 2013 vann Danmarks Emmelie de Forest omröstningen (och vann Eurovision) och 2012 vann Loreen omröstningen (och Eurovision).

Italien – Il Volo – Grande Amor. Lordi vann med sin hårdrock i form av Hard Rock Hallelujah 2006 – är det dags för opera att ta hem cirkusen nu? Stort plus för att de sjunger på originalspråk. Kan bli riktigt snyggt det här.

guy-sebastian-australia

Guy Sebastian från Australien.

Australien – Guy Sebastian – Tonight Again. Det mest moderna i årets Eurovision? Australien är inbjudna till ESC i år med anledning av 60-årsjubileet och eftersom det finns ett enormt intresse för Eurovision i Australien. Och det är ingen dum låt de skickar. Bra låt som sätter sig. Duktig artist. Kan gå långt. Men även OM Australien skulle vinna så kommer tävlingen inte att hållas i Australien nästa år, utan i Tyskland.

Norge – Mørland & Debrah Scarlett – A monster like me. Är det här bra eller dåligt? Jag är ändå osäker. Det här är den sortens låt som kan hamna precis var som helst i resultatlistan. Jag lägger nog den på min Spotify-lista ändå. Har du inte sett videon så gör det, den är hur kul som helst!

Slovenien – Maraaya – Here for You. Är detta den enda tjejen som kan slå sig in i kill-ligan i år? Låter lite för mycket som tyska Lena som vann Eurovison 2010 för min smak men låten är okej och oddsen säger (just nu) topp 10.

Cypern – John Karayiannis – One Thing I Should Have Done. Den här låten kommer inte att vinna. Men jag vill ändå säga ett par ord om den. För det här är bra. Ballad. Avskalat. À capella. Mysigt liksom. Tänker Bruno Mars When I was your man.

För övrigt: Är Storbritanniens (Still In Love With You) flirt med Robbie Williams och typ förr i tiden sommarens plåga? Det är lite konstigt. Men kul grej liksom.

Hälsar Festival-Johanna från hemmaplan 🙂


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…