Annons
Annons


Här är den bästa platsen på flyget


Ska du ut och flyga i sommar? Har du bokat en speciell flygstol? Då är det stor chans att du har valt en fönsterplats långt fram i flyget.

Flygjämförelsesajten Skyscanner har låtit undersöka var vi helst sitter på flyget. Resultatet visar att plats 6A är den populäraste platsen på flyget. Undersökningen som gjorts på över 1 000 flygresenärer visar också att vi föredrar att sitta vid en fönsterplats långt fram i planet.

Annons

– Plats 6A ligger bra till för de som vill komma av flygplanet snabbt, men utan att vara för nära knuffandet och stöket vid de främre toaletterna, säger Skyscanners redaktör Sam Baldwin.

Sittplatsen vi helst undviker är 31E, ett mittensäte långt bak i planet. Att sitta mellan två stolar är inte något vi föredrar, endast en procent skulle välja en mittplats framför en fönster- eller gångplats. Däremot är det sju procent som gärna sitter på raden längst bak i planet.

De flesta vill sitta på en fönsterplats i den främre delen av flygplanet. Hela 46 procent av de tillfrågade valde någon av de sex främsta raderna och 60 procent vill sitta vid ett fönster. Undersökningen visar också att vi helst sitter på en stol med jämt nummer, det svarade 62 procent.


(0)
(0)


Annons

  • Birgit

    Haha, jag har precis kommit hem från en resa och blev tilldelad plat 31B på Tomas Cook plan, platsen var väl OK men det är mycket trångt mellan säterna de kunde gott o väl plockat bort några rader för om man tittar på hur man ska bete sig vid en ev. nödlandning (enl. säkerhatsföreskrifterna) så ska man böja sig framåt med huvudet det går inte för då är framförvarande stol ivägen även om den är uppfälld i rakt läge, hur går det då om den stolen är fälld.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…