Annons
Annons


Här är den nya Idoljuryn!

Hitmakaren Fredrik Kempe, PR-esset Nikki Amini och stjärnproducenten Quincy Delight Jones III är Idols nya jury. Tillsammans ska de hitta framtidens stjärnor!


Nya Idoljuryn 2016. Foto: Pär Bäckstrand

Nya Idoljuryn 2016. Foto: Pär Bäckstrand

Med sin kompetens, erfarenhet, passion och sina goda insikter om den nya musikmarknaden ska juryn ge sig ut för att möta drömmande, krävande, unika, talangfulla och fantastiska sökanden i hopp om att hitta nästa stora stjärna.

Här hittar du den nya Idoljuryn 2017!

– Det har varit en lång process där vi sökt efter en jury som kompletterar varandra och som har den bakgrund inom musikindustrin som krävs för att kunna hitta nästa stjärna. Fredrik, Quincy och Nikki är mer än vad vi kunnat önska. De sitter på spetskompetens inom sina områden och tillsammans har de vad som krävs för att kunna upptäcka framtida idoler, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för Idol.

Här är den nya Idoljuryn:

Fredrik Kempe, 43 år, Stockholm, artist, producent och låtskrivare.
Artisten, producenten och låtskrivaren Fredrik Kempe är ständigt aktuell i den svenska musikvärlden både som låtskrivare och som artistscout. Fredrik har bland annat upptäckt Eric Saade, Linus Svenning och Anton Ewald samt lanserat popkarriärer för bland andra Malena Ernman och Måns Zelmerlöw.

Annons

Han har skrivit flera framgångsrika hitlåtar så som Cara Mia (Måns Zelmerlöw), Manboy (Eric Saade) och Moving On (Sarah Dawn Finer). I dag arbetar Fredrik främst inom popgenren men han har även goda kunskaper inom opera, schlager, klassiskt och musikal. Sedan 2007 har Fredrik haft med bidrag i Melodifestivalen varje år, varav totalt fyra vinster.

– Att få vara en del i ett så stort sammanhang som Idol där allting går ut på att hitta nya talanger känns fantastiskt och oerhört inspirerande. Jag vill uppmana alla som funderar på att söka att inte vänta, ta chansen att söka nu, säger Fredrik Kempe.

Nikki Amini, 31 år, London, International Marketing Manager på Universal Music i London.
Nikki Amini har arbetat i musikbranschen i åtta år. Hon startade sin karriär på skivbolaget Warner Music där hon jobbade med marknadsföring och PR. I dag arbetar hon som International Marketing Manager på Universal Musics huvudkontor i London.

Nikki har arbetat med några av världens största artister som Rihanna, Justin Bieber, Avicii, One Republic, Taylor Swift, Lana Del Rey, Lady Gaga med flera.

– Det känns väldigt kul och spännande att få vara med om den här idolresan. Jag ser fram emot att tillsammans med mina jurykollegor och svenska folket hitta nästa popstjärna! säger Nikki Amini.

Quincy Delight Jones III, 46 år, Los Angeles, musikproducent.
Musikproducenten Quincy Delight Jones III startade sin karriär i Sverige som 16-åring då han upptäcktes som breakdansare och spelade en av huvudrollerna i kultfilmen Stockholmsnatt. Vid 17-års ålder flyttade han till USA och började arbeta med de första artisterna på Def Jam, ett amerikanskt skivbolag som spelat en viktig roll för den tidiga amerikanska hiphopens framväxt.

Han har arbetat med artister som LL Cool J, Mariah Carey, 50 cent, Tupac, Kanye West, Jay Z, Robyn, Lil Wayne, Lionel Richie, Prince, Dr Dre, Queen Latifah, Infinite Mass med flera. Quincy har även producerat musiken till tv-serien Fresh Prince in Bel Air. Quincy är son till den legendariska producenten Quincy Jones som bland annat producerade Michael Jacksons Thriller, världens mest sålda album.

– Sverige har alltid legat mig varmt om hjärtat så detta är verkligen en dröm som blir sann. Jag har varit borta från Sverige länge och att nu få den här möjligheten att representera Idol och Sverige känns oerhört stort för mig, säger Quincy Jones III (QD3).

Auditionstäder och datum 2016:

  • 5 mars – Malmö, Glasklart.
  • 18 mars – Östersund, Storsjöteatern.
  • 26 mars – Göteborg, Eriksbergshallen.
  • 2 april – Skövde, Kulturhuset.
  • 9 april – Stockholm, plats meddelas senare.

(12)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…