Annons
Annons


12 fantastiska städtips!

Har du problem med att få rent mikrovågsugnen, att bli av med kalkfläckar eller att få elementen rena från damm? Allas läsare har lösningarna!


Rengöringsprodukter

När vi frågade efter era bästa städtips kom det mängder av tips och här publicerar vi en del av dem. Allas läsare har verkligen många fiffiga tips att bjuda på!

1. Mitt bästa städtips är att överösa sambon med massor av beröm och uppskattning och tala om hur fint och noggrant han städar, han blir så nöjd och mallig att han med glädje både dammsuger och dammar hela huset medan jag kan slå mig ner och koppla av och läsa senaste numret av Allas. (Paulina Törneke)

Annons

2. Frun brukar sätta mig att gnida in kaklet ovanför diskbänken med bilvax. Det blir lättare att torka av dessutom rinner vatten av lättare. (Stig Hanson)

3. Ingrodd och smutsig mikrovågsugn? Lägg in en skål med vatten, citroner och kör på högsta effekt. Efter en minut kan du torka och glansen blir perfekt. (Rikard Rahm)

Läs också: 9 matvaror du kan städa med

4. Jag blåser bort dammet bakom elementen med hårtorken. Sedan är det ju bara att dammsuga upp dammet. (Elin Gustafsson)

5. Dammiga persienner? Knepet för smutsiga persienner heter bomullsvantar. På med vantarna och dra mellan persiennerna med fingrarna. Behövs det kan du fukta dem lite. (Els-Marie Clevenholm)

6. Pianotangeterna blir jätterena och blanka om man tar tandkräm på en trasa och gnuggar med. (Helena Eriksson)

7. En klädroller är bra för att få bort skräp från olika mattor som är svåra att få rent genom att dammsuga. (I Holstensson)

8. Använd avslagen coca-cola till toalettstolen, det fräter bort kalk. (Emelie Stööp)

9. Att ta bort katt- och hundhår vet ju alla att det inte är så lätt, men ta en vanlig diskhandske till hjälp så går det som en dans. Dra diskhandsken längst tyget så fastnar håren på den och vips är det borta. (Anneli Tirri)

10. Att ha lite sköljmedel i vattnet när man dammtorkar. Då fäster inte dammet lika lätt igen. (Christina Mattsson)

11. Att använda en halv grapefrukt att rengöra badkaret med – miljövänligt och effektivt! (Åsa Olsson)

12. Använd en gammal tandborste när du skurar kakel och klinkers. Lätt att komma åt ordentligt i skarvarna mellan plattorna och i alla kanter runt rör och kopplingar. (Therese Nilsson)

Förutom alla praktiska tips är det väldigt många av er som underlättar städningen genom att lyssna på bra musik, städa tillsammans, belöna sig själv efteråt och – ha kul!

Läs också: 6 fantastiska saker du kan göra med tepåsar

Allas redaktion kan tyvärr inte testa allt eller garantera att alla tips fungerar.


(94)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…