Annons
Annons


Här är kändisarnas godbitar i Musikhjälpen 2015!

Jobba på SVT för en dag, ta över Måns Zelmerlöws akvarium och bli en karaktär i Camilla Läckbergs nästa deckare. Allt detta får du möjlighet att göra när årets upplaga av Musikhjälpen snart drar i gång!


Musikhjälpen i år leds av Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor. Foto: Jan Danielsson/SVT

Musikhjälpen i år leds av Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor. Foto: Jan Danielsson/SVT

Årets tema i Musikhjälpen är ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Redan på fredag, den 11 december, påbörjas ett par aktioner. Övriga aktiviteter går av stapeln under sändningsveckan den 13–19 december.

Här är några av godbitarna i årets Musikhjälpen:

Ditt namn blir en karaktär i Camilla Läckbergs nästa deckare
– Musikhjälpen har en unik egenskap i att engagera otroligt många och samtidigt en möjlighet att verkligen göra skillnad. Årets insamling kring klimatrelaterade katastrofer och målet att främja förebyggande insatser för att rädda liv och minska lidande känns enormt angeläget och jag är tacksam att få hjälpa till på alla sätt jag kan, säger Camilla Läckberg.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Måns Zelmerlöws akvarium blir ditt
– Jag älskar mitt akvarium men inser att jag inte har tiden att ta hand om det som jag önskar då jag är på resande fot. Musikhjälpen lägger ju fokus på klimatfrågan så känns ju jättebra att mitt akvarium kan vara med och bidra till kampanjen och samtidigt symbolisera vikten att vi tar hand om vår planet, säger Måns Zelmerlöw.

Ät vikingajulbord på Fjäderholmarna med E-type
– Ingen skall behöva fly undan klimatet, varken människor eller isbjörnar, säger E-type. Kan jag, om än mikroskopiskt, vara med och bidra till en lite ljusare framtid är jag grymt stolt över det!

Discobowla med gruppen Alcazar
Sveriges främsta discoband auktionerar ut möjligheten att möta Alcazar i discobowling. Vinnaren får ta med sig upp till nio vänner och utmana bandet!

Signerat grafiskt blad ”Pojke på tåg” av Mikael Persbrandt
Ett signerat och numrerat Giclée-blad av Mikael Persbrandt med personlig hälsning på baksidan.

Lös mordgåtor med deckarförfattaren Viveca Sten i Sandhamn
Mordvandring på Sandhamn med deckardrottningen som personlig guide.

Bli meteorolog för en dag med valfri SVT-meteorolog
Prova på att vara meteorolog på SVT – gör prognoser, rita väderkartor, prata klimat och drick kaffe. Välj själv vem av meteorologerna som blir din personliga guide: Helen Tronstad, Pererik Åberg, Per Stenborg, Åsa Rasmussen, Nils Holmqvist, Deana Bajic, Lasse Rydqvist, Nitzan Cohen, Joel Mellin eller Per Holmberg.

Dessutom:

  • Saga Noréns använda t-shirt från Bron.
  • Katy Perrys signerade och blingade gitarr.
  • Tacokväll med Miriam Bryant.
  • Lär dig filéa en torsk med Alexandra Zazzi och Gustav Trädgård.
  • En signerad tävlingsdress av Charlotte Kalla från världscupen 2015.
  • Jesper Parneviks klubba som han vann med under Byron Nelson Classic.

Läs också: Här kan du ser mer av Gina Dirawi i jul!

Om Musikhjälpen:

Musikhjälpen 2015 äger rum den 13–19 december i Linköping och direktsänds i P3 Sveriges Radio och SVT Play under 150 timmar. Programmet leds av Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor och pengarna som samlas in under veckan går oavkortat till Radiohjälpen.

Idén med Musikhjälpen är att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. Genom att bland annat betala för låtönskningar är publiken med och samlar in pengar till Radiohjälpen och årets tema. Det går också att skänka pengar genom andra insamlingsaktiviteter som pågår i och omkring glasburen och runt om i Sverige.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.

Årets tema:

Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer såsom torka, översvämningar och kraftiga skyfall.

Varannan sekund tvingas en människa lämna sitt hem. Men det går att göra skillnad. Genom att jobba förebyggande kan konsekvenserna av katastroferna lindras och människoliv räddas.

Musikhjälpen: Direktsänds från Linköping under 150 timmar den 13–19 december i SVT Play och P3 Sveriges Radio.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…